ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στις 2 Μαρτίου και συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για το νέο υπερταμείο ΕΦΚΑ, η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε Παναττική στάση εργασίας την Πέμπτη, 2 Μαρτίου, από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων (το πλήρες κείμενο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της) η συνομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων: “Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έγκαιρα (12/1/2016) είχε εκτιμήσει ότι «με τη δημιουργία του νέου Υπερ-ταμείου (ΕΦΚΑ) είναι άμεσος ο κίνδυνος πλήρους οργανωτικής παραλυσίας και ταλαιπωρίας, των εργαζομένων και των εξυπηρετούμενων ασφαλισμένων, ενώ η διάχυση χρεών και ελλειμμάτων των πιο «προβληματικών» ταμείων θα έχει δραματικές συνέπειες για όλες τις συντάξεις.

Συνέπεια της δημιουργίας του θα είναι η λεηλασία όσων αποθεματικών έχουν απομείνει σε κάποια επιμέρους Ταμεία και η σταδιακή μετατροπή του νέου φορέα σε μια χρεοκοπημένη και υποβαθμισμένη κρατική δομή και πλέον η ιδιωτική ασφάλιση θα κληθεί να  υποκαταστήσει την Κοινωνική Ασφάλιση”.

Tέλος η ΑΔΕΔΥ κάνει γνωστό πως: “Για όλα τα παραπάνω όπως αναλυτικά καταγράφονται στην κοινή ανακοίνωση των ΠΟΣΕ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και ΠΟΠΟΚΠ (21/2/2017), η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει το συλλαλητήριο  στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Σταδίου 29) την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 στις 12.30μμ που διοργανώνουν οι ΠΟΣΕ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και  ΠΟΠΟΚΠ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο.

Για να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής στο συλλαλητήριο η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει Παναττική στάση εργασίας την Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017, από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος