Συνάντηση Φ.Γεννηματά με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών

Η πορεία του τραπεζικού συστήματος τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της Φώφης Γεννηματά με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Τα αδιέξοδα και η αβεβαιότητα που προκαλούν οι Κυβερνητικοί χειρισμοί επηρεάζουν και το τραπεζικό σύστημα, στερούν από επιχειρήσεις, επαγγελματίες, αγρότες την αναγκαία χρηματοδότηση για επανεκκίνηση της Οικονομίας. Οι νομοθετικές ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια καθυστερούν, η ένταξη στην Ποσοτική χαλάρωση απομακρύνεται, η άρση των capital controls μετατίθεται για το απώτερο μέλλον, ανέφερε  μετά την συνάντηση η  πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η οποία κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι οδηγεί τη χώρα στον γκρεμό.

Στη διάρκεια της συνάντησης η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών αναφέρθηκε στη σημασία του τραπεζικού συστήματος για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, τη σταθεροποίησή του και τη βελτίωση των βασικών χρηματοοικονομικών δεικτών το 2016, αλλά και στις αρνητικές εξελίξεις που διαπιστώνονται στις αρχές του 2017, κυρίως λόγω των αβεβαιοτήτων που επικρατούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος