Σύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα

Η παρουσίαση της ενιαίας δράσης, «Ερευνώ- Δημιουργώ- Καινοτομώ», θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στις 10 το πρωί στο Ηράκλειο Κρήτης, στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστα Φωτάκη.

Την ενημερωτική εκδήλωση διοργανώνει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων στους τομείς Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας και η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας.
Η συγκεκριμένη δράση προωθεί τη σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους, έχει προϋπολογισμό 280 εκατομμύρια ευρώ και προκηρύχθηκε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.
Αιτήσεις χρηματοδότησης μπορούν να υποβάλλουν μεμονωμένες επιχειρήσεις, ομάδες επιχειρήσεων, ή συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς.
Οι προτάσεις θα πρέπει να προωθούν την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία και να εντάσσονται στις κατηγορίες:
α) Έρευνα και ανάπτυξη από μικρομεσαίες επιχειρήσεις
β) Συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς
γ) Αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων
Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων χρηματοδότησης στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 17 Μαΐου.
Περισσότερες πληροφορίες είναι αναρτημένες στους δικτυακούς τόπους www.antagonistikotita.gr και www.eyde-etak.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος