Περίοδος νηστείας και τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους. Η κλασική μελιτζανοσαλάτα συνοδεύει ένα εξαιρετικό προϊόν της ελληνικής θάλασσας. Λεπτοκομμένες φέτες καπνιστού χταποδιού με πιπέρια από τον chef Κωνσταντίνο Κωβαίο.
Υλικά
- 3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια (χωρίς τους σπόρους)
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ξίδι λευκό
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 βαζάκι καπνιστό χταπόδι
Εκτέλεση
- Ψήνουμε τις μελιτζάνες και την πιπεριά στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, γυρνώντας τις πλευρές ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
- Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και την πιπεριά και τα ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Διατηρούμε στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον έως να σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε τη μελιτζανοσαλάτα με το καπνιστό χταπόδι, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και φρέσκο πιπέρι ή μπούκοβο.
**Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι Chef de Cuisine σε μεγάλο ξενοδοχείο στη Γλυφάδα και παράλληλα γράφει συνταγές για το site της ΕΡΤ και το rockyourlife.gr . Συνεργάζεται με την ομάδα της BeerBartender. Είναι μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων. Επίσης, είναι μέλος της επιτροπής αξιολόγησης των Olymp Taste Awards. Έχει εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος