Περιβαλλοντική εκστρατεία “Let’s do it Greece”

Η πανελλήνια εθελοντική εκστρατεία “Let’s do it Greece” διοργανώθηκε φέτος για 6η συνεχόμενη χρονιά και πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 ταυτόχρονα στην Ελλάδα και την Κύπρο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη, ταυτόχρονη, εθελοντική περιβαλλοντική δράση με την συμμετοχή χιλιάδων εθελοντών.

Περιβαλλοντική εκστρατεία “Let’s do it Greece”
Καθαρισμός των ακτών Αλοννήσου

Με κεντρικό σύνθημα “Γίνε η αλλαγή που περιμένεις”, 100.000 εθελοντές από 3.000 ομάδες σε περισσότερα από 1.500 σημεία σε όλη την Ελλάδα, συντονίστηκαν και έδρασαν από κοινού με στόχο τον καθαρισμό μέσα σε μία μέρα και τον εξωραϊσμό της Ελλάδας αλλά και τη διάδοση του εθελοντισμού και της αγάπης για το φυσικό περιβάλλον.

Η διαδρομή έως σήμερα

Το 2008, μια ομάδα πολιτών στην Εσθονία ξεκινάει μια προσπάθεια να καθαρίσει ολόκληρη την] χώρα μέσα σε μία μόνο μέρα. Ήταν ένας στόχος δύσκολος, ο οποίος όμως επιτεύχθηκε με τις προσπάθειες όλων των εθελοντών. Με την πάροδο του χρόνου, η προσπάθεια αυτή ονομάστηκε “Let’s do it” και πήρε διεθνείς διαστάσεις.

Το 2011, εθελοντές από τον περιβαλλοντικό Σύλλογο Αττικής «Ώρα για Δράση» και την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, ήρθαν σε επαφή με την ομάδα της Εσθονίας και συζήτησαν για το πώς θα μπορούσε να γίνει μια παρόμοια δράση και στην Ελλάδα. Έτσι, ξεκινάει το “Let’s do it Greece”.

Περιβαλλοντική εκστρατεία “Let’s do it Greece”
Καθαρισμός της ακτής και του βυθού της παραλίας πέριξ του Κάστρου Ρίου και της ακτής αριστερά της Δυτικής Προβλήτας

Στις 29 Απριλίου 2012, η ομάδα έκανε την πρώτη προσπάθειά της να συνεργαστεί με φορείς από τη χώρα και να γίνουν ταυτόχρονα εθελοντικές δράσεις σε όλη την Ελλάδα. Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε τότε όλες τις προσδοκίες και έφτασε τους 20.000 εθελοντές. Έτσι, δόθηκε ραντεβού και για την επόμενη χρονιά, με τη ελπίδα της διάδοσης του μηνύματος του εθελοντισμού.

Από το 2013, και κάθε χρόνο, η συγκεκριμένη δράση επαναλαμβάνεται. Οι διοργανωτές δεν θέλουν να γίνονται μόνο κάποιοι καθαρισμοί, αλλά στοχεύουν στο να αλλάξει η νοοτροπία της κοινωνίας γύρω μας. Θέλουν να δείξουν στους συμπολίτες τους πόσο μεγάλη σημασία έχει να διατηρούμε την καλή εικόνα της περιοχής στην οποία μένουμε, δείχνοντας έτσι την αγάπη μας για αυτήν. Και φυσικά, ως εθελοντές, δεν περιμένουν κάποιον να κάνει αυτός την αλλαγή, αλλά προσπαθούν οι ίδιοι να φέρουν αυτή την αλλαγή.

Περιβαλλοντική εκστρατεία “Let’s do it Greece”
Καθαρισμός στην ακτή Γλυφάδας

Στην περσινή δράση του “Let’s do it Greece”, στις 17 Απριλίου 2016, συμμετείχαν πάνω από 67.000 εθελοντές, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν νέοι. #letsdoitgreece

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος