Προέχει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση με τους καλύτερους όρους (audio)

Προσπαθούμε μέχρι τέλος Απριλίου να έχουμε ολοκληρώσει την αξιολόγηση και να έχουν ψηφιστεί και οι νόμοι δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα στους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καραγιάννη, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, επισημαίνοντας ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι τα μέτρα να αρχίσουν να ισχύουν από το 2019 ή το 2020.

Για τη διαφωνία ΛαγκάρντΣόιμπλε αναφορικά με το χρέος ο κ. Καμμένος τόνισε ότι η Ελλάδα δεν συμμετέχει σε αυτήν την διαφωνία και προσπαθεί να πάρει μόνο τα καλά που είναι η ρύθμιση του χρέους έτσι όπως προτείνει το ΔΝΤ. Έχουμε τη συμφωνία του Ιανουαρίου για το χρέος, που πρέπει να καθαρογράφει και να γίνει συγκεκριμένη ώστε και το ΔΝΤ να συμμετέχει με χρήματα, πρόσθεσε και επισήμανε ότι το επόμενο βήμα είναι να πάρει την αξιολόγηση μαζί με τη ρύθμιση του χρέους ο Ντράγκι για να μας βάλει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ανέφερε πως είναι γνωστό ότι ο Σόιμπλε επιδιώκει να παρατείνει την διαπραγμάτευση για να βγει η Ελλάδα από το ευρώ με δική της ευθύνη, ωστόσο εκείνο που προέχει για την κυβέρνηση είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση με τους καλύτερους όρους το συντομότερο δυνατόν για να επιστρέψει η χώρα σε κανονικότητα πριν την τουριστική περίοδο.

Το λάθος που κάνανε Γερμανοί και Ολλανδοί ήταν να δώσουν δικαίωμα βέτο στο ΔΝΤ, δήλωσε ο κ. Καμμένος γιατί ο κ. Σόιμπλε που είναι υποβολέας του ΔΝΤ δεν ήθελε να κάνει ο ίδιος τον κακό και τώρα αυτή η πολιτική του απόφαση έχει περιπλέξει τα πράγματα και για τις δύο πλευρές.

Για αντίμετρα δήλωσε πως στόχος της κυβέρνησης να ισοσκελιστούν οι όποιες απώλειες για εκείνους που θα επηρεαστούν, ενώ για το μέλλον της Ευρώπης τόνισε πως ρόλο στις εξελίξεις θα παίζουν οι Γαλλικές και οι Γερμανικές εκλογές.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος