Η Δημοκρατική Συμπαράταξη για τα “κόκκινα δάνεια”

Η πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά και επαγγελματικά δάνεια, κατατέθηκε πρόσφατα.

Σύμφωνα με την ομιλία του κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, βουλευτή Αρκαδίας και επικεφαλής του τομέα ανάπτυξης της Κ.Ο. της Συμπαράταξης, η πρόταση έχει ως εξής:”

Επανερχόμαστε με μία ουσιαστική και τεκμηριωμένη πρόταση για τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια, η οποία περιστρέφεται γύρω από τη δημιουργία ενός Ταμείου Ανασυγκρότησης των Επιχειρήσεων, το οποίο θα αγοράσει τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια από τις τράπεζες, εξυγιαίνοντας άμεσα τους ισολογισμούς αυτών.
Αυτό το σχέδιο έχει εφαρμοστεί επιτυχώς και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως στην Ισπανία και στην Ιρλανδία. Ο ESM θα είναι ένας από τους μετόχους του Ταμείου. Από τα διαθέσιμα κεφάλαια του ESM, περί τα 15 δις ευρώ μπορούν να προστεθούν στο μετοχικό κεφάλαιο του Ταμείου, όπως έγινε και στην Ισπανία.
Η αντιμετώπιση του ζητήματος είναι κατεπείγουσα, δεδομένου ότι το ιδιωτικό χρέος είναι στην πραγματικότητα μία «ωρολογιακή βόμβα» στα θεμέλια της πραγματικής οικονομίας και της κοινωνίας.
Η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, η ίδια η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, αλλά και η επιβίωση του (πολύπαθου) ασφαλιστικού συστήματος, εξαρτάται από την κατεπείγουσα αντιμετώπιση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων.

Για το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη ένας είναι ο δρόμος: να εκπροσωπήσουμε την παραγωγική Ελλάδα, θέτοντας μία αναπτυξιακή ατζέντα για το 2030.
Θέλουμε να στηρίξουμε τον ιδιωτικό τομέα. Είναι ανάγκη ο ελληνικός επιχειρηματικός κόσμος να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του για το παρόν, αλλά και την εμπιστοσύνη στο μέλλον. Η χώρα χρειάζεται μία ανταγωνιστική οικονομία, που θα μπορέσει να στηρίξει ένα αξιόπιστο κοινωνικό κράτος, με θέσεις εργασίας, ανάπτυξη, υγεία για όλους, ποιοτική παιδεία, αξιοκρατία. Αυτή είναι η ατζέντα μας για την Ελλάδα του 2030.”

φωτό: ερτ (αρχείο)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος