Χίος: Ρουκετοπόλεμος: Ελεγχοι αστυνομίας στην περιοχή του Βροντάδου

Περιπολίες ακόμα και ελέγχους αυτοκινήτων στην περιοχή του οικισμού του Βροντάδου, διενεργεί τις τελευταίες ημέρες η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου καθώς εντείνονται οι πληροφορίες ότι ρουκέτες φέτος θα «πέσουν» το βράδυ της Ανάστασης.
Μπορεί στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χίου να επικαλέστηκε το εθιμικό δίκαιο, αλλά «η αστυνομία πρέπει να κάνει τη δουλειά της από την ώρα που υπάρχουν πολίτες που αντιδρούν στη ρίψη ρουκετών, στα πλαίσια του εθίμου του ρουκετοπόλεμου», μας επισήμανε στέλεχος της αστυνομίας.
Βρέθηκαν μάλιστα ορισμένοι «ξεχασμένοι» ρουκετοσύρτες κατά τους ελέγχους σε αγρούς και αυλές σπιτιών, οι οποίοι αποτελούν βοηθητικό υλικό για να μπορέσουν να στηθούν σε αυτούς οι ρουκέτες και να εκτοξευτούν.
Αυτό που μας επισήμαναν πάντως κάτοικοι του Βροντάδου, που στην πλειοψηφία τους πιστεύουν ότι το έθιμο θα συνεχιστεί, είναι η προσοχή που χρειάζονται οι περσινές ρουκέτες που πιθανόν να χρησιμοποιηθούν φέτος· για το πώς θα αντιδράσουν κατά τη ρίψη.
Σε ότι αφορά την τουριστική κίνηση, οι κρατήσεις δωματίων είναι σαφέστατα περιορισμένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ενώ ακόμα και αυτοί που την τελευταία στιγμή αποφασίζουν να έρθουν στο νησί· θέλουν να ξέρουν αν θα γίνει τελικά ρουκετοπόλεμος.
Μειωμένη και η κίνηση και από Τουρκία, λόγω του δημοψηφίσματος στη γείτονα χώρα. Παρασκευή και Σάββατο πρωί, αναμένεται να έρθουν οι περισσότεροι· με την πλειοψηφία τους να επιστρέφουν μεσημέρι Κυριακής για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος