Προβάδισμα Μακρόν έναντι της Λεπέν «δείχνει» νέα δημοσκόπηση (video)

Συνεχίζονται οι δημοσκόπησεις ενόψει των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία. Πώς διαμορφώνονται τα ποσοστά των υποψηφίων στον πρώτο και δεύτερο γύρω, σύμφωνα με την Opinionway.

Ο κεντρώος ανεξάρτητος υποψήφιος Εμμανουέλ Μακρόν εξασφαλίζει το 23% (+1) των ψήφων, η Μαρίν Λεπέν το 22% (αμετάβλητο), ο Φρανσουά Φιγιόν το 20% (+1) και ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν το 19% (+1) στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Γαλλία, σύμφωνα με την σημερινή δημοσκόπηση Opinionway.

Στον δεύτερο γύρο, ο Μακρόν επικρατεί με 64% της Λεπέν (36%), ενώ ο Φιγιόν επικρατεί της ακροδεξιάς υποψηφίου 58%-42%.

Σε άλλη δημοσκόπηση της εταιρείας Ifop ο Εμμανουέλ Μακρόν φέρεται να προηγείται με ποσοστό 23,5% έναντι 22,5% της Μαρίν Λεπέν.

Τρίτος με ποσοστό 19,5% βρίσκεται ο Φρανσουά Φιγιόν και τέταρτος, με διαφορά στα όρια του στατιστικού λάθους, ο Ζαν-Λικ Μελανσόν με 19%.

Στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών η δημοσκόπηση προβλέπει ότι ο Μακρόν θα κερδίσει άνετα τη Λεπέν, συγκεντρώνοντας ποσοστό 60,5% έναντι 39,5%.

Στο μεταξύ, τα λεγόμενα “φαβορί” προχώρησαν σε μεγάλες συγκεντρώσεις, σε εκείνη μάλιστα της Μαρίν Λεπέν δεν έλειψαν και τα απρόοπτα. Η ομιλία της διακόπηκε όταν μια γυναίκα, μέλος της οργάνωσης FEMEN, ανέβηκε εκεί όπου μιλούσε η υποψήφια του ακροδεξιού κόμματος κρατώντας ένα μπουκέτο λουλούδια. Στη συνέχεια, μια δεύτερη γυμνή γυναίκα προσπάθησε να πλησιάζει την εξέδρα. Η επέμβαση της ασφάλειας ήταν άμεσα, απομακρύντας και στις δύο περιπτώσεις τις διαμαρτυρόμενες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος