Κανέλλα και γαρύφαλλο είναι τα βασικά συστατικά για το παραδοσιακό ηδύποτο της Πάτρας την Τεντούρα. Ποτό σκουρόχρωμο με πολύ γλυκιά και ευχάριστη γεύση.
Οι περισσότερες οινοποϊίες της πόλης κατασκευάζουν Τεντούρα και η κάθε μια έχει τη δική της ξεχωριστή γεύση και ιστορία. Αρωματικά βότανα και μυστικές προσμίξεις κάνουν διαφορά.
Η διαδικασία παρασκευής της γίνεται σε σύγχρονα εργαστήρια. Η παραγωγή, εμφιάλωση και η τυποποίηση της συνδυάζουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας με τη μυστική συνταγή του ιδιαίτερου αυτού ποτού.
Στην εποχή της Ενετοκρατίας τη συναντάμε για πρώτη φορά. Οι παλιοί Πατρινοί την ονόμαζαν και «Μοσκοβολήθρα» επειδή έχει έντονο άρωμα και πίνεται συνήθως μετά από ένα καλό γεύμα ,ως χωνευτικό λικέρ. Τα τελευταία χρόνια φαίνεται να γίνεται μόδα σε εστιατόρια όχι μόνο της πόλης αλλά και του εξωτερικού.
Ολοένα και περισσότερα προϊόντα με γεύσεις τεντούρα προστίθενται στον κατάλογο που διαθέτουν οι ποτοποιίες. Με γεύσεις βύσσινου και μαστίχας αλλά ακόμα και λουκούμι με γεύση τεντούρα κυκλοφορεί και φαίνεται να κερδίζει μέρα με τη μέρα τους καταναλωτές. Δίκαια την χαρακτηρίζουν ως την άγνωστη αρχόντισσα πατρινιά.
Σύνταξη: Αθανασία Σταμοπούλου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος