Αγώνας δρόμου της κυβέρνησης να κλείσει η αξιολόγηση (video)

Την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα μέτρα και τα αντίμετρα με την κυβέρνηση να έχει ως στόχο την ολοκλήρωση της διαδικασίας μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Η κυβέρνηση επιδιώκει την ολοκλήρωση της διαδικασίας ως τις 17 Μαΐου. Μόλις ψηφιστεί το νομοσχέδιο με τα αντίμετρα την επόμενη εβδομάδα ανοίγει ο δρόμος για τα επόμενα βήματα με ορίζοντα το Eurogroup της 22ας Μάϊου.

Το περίγραμμα με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα έχει συμφωνηθεί κατά το μέγιστο βαθμό και είναι σαφές ότι η ποσοτικοποίηση θα γίνει από τα μέσα του 2018 και μετά.

Τα τελευταία 24ωρα έχει αναπτυχθεί μια φιλολογία με αφορμή διαρροές που γίνονται στον γερμανικό τύπο. Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Handelsblatt οι πιστωτές ετοιμάζουν πακέτο για την ελάφρυνση του χρέους.

Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας διαψεύδει το δημοσίευμα της Handelsblatt αναφέροντας ότι «Σε ό,τι αφορά πιθανά μέτρα για το χρέος, καταλήξαμε σε μια σαφή συμφωνία (η οποία συμπεριλαμβάνεται) στην ανακοίνωση του Eurogroup του Μαΐου του 2016. Σύμφωνα με αυτήν, μετά την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής, θα γίνει μια εκτίμηση για το εάν είναι αναγκαία τα όποια μέτρα για το χρέος. Αυτό ισχύει ακόμη».

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Μιχάηλ Γελαντάλις

Σχετικές ειδήσεις
EWG: Βάση για συνολική συμφωνία η προκαταρκτική (video)

EWG: Το Eurogroup μπορεί να εγκρίνει την επόμενη εκταμίευση

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος