Διαστάσεις επιδημίας παίρνει το “παιχνίδι” της “Μπλε Φάλαινας” (video)

Διαστάσεις επιδημίας παίρνει το διαδικτυακό παιχνίδι “Μπλε Φάλαινα” που φέρεται να ξεκίνησε από τη Ρωσία και έχει απλώσει τα πλοκάμια του και σε άλλες χώρες.

Στην Ελλάδα δεν έχει φτάσει ακόμα, ωστόσο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνιστά στους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να καταγγείλουν και το παραμικρό στοιχείο.

Οι δημιουργοί του προτρέπουν έφηβους κυρίως να λάβουν μέρος σε επικίνδυνες δοκιμασίες για την υγεία τους και τη σωματική τους ακεραιότητα.

Τους βάζουν να χαράξουν πάνω τους τη μπλε φάλαινα που συμβολίζει τον αιώνιο θάνατο και είναι αναφορά στο βιβλικό κήτος που κατάπιε τον Ιωνά, ενώ το μπλε χρώμα συμβολίζει την απελπισία.

Δύο έφηβες στη Ρωσία βρήκαν τραγικό θάνατο πριν μερικές εβδομάδες, όταν «βούτηξαν» από την ταράτσα ενός ψηλού κτηρίου.

“Πόσες ακόμα βαρετές μέρες σκοπεύεις να περάσεις σε αυτή τη ζωή” ρωτούν τα θύματά τους οι εγκέφαλοι των αρρωστημένων ομάδων πριν τα στρατολογήσουν σε αυτό που αποκαλούν παιδιά τη νεκρής γενιάς.

Η Ελληνική Αστυνομία καλεί όποιον γονέα υποπτευθεί πως το παιδί του σχεδιάζει να προβεί στη δοκιμασία – πρόκληση «Μπλε Φάλαινα» ή σε παρόμοια, ή όποιο πολίτη γνωρίζει σχετικές πληροφορίες γι’ αυτό, να επικοινωνήσει άμεσα με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Μαρία Σταθοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος