Αποκλειστικές εικόνες στην ΕΡΤ για τους ληστές των χρηματοκιβωτίων (video)

Αποκαλυπτικές είναι οι εικόνες από βίντεο που εξασφάλισε η ΕΡΤ για τον τρόπο δράσης της διαβόητης συμμορίας των χρηματοκιβωτίων. Τέσσερα έως έξι άτομα κάθε φορά με συγκεκριμένη μεθοδολογία εισέβαλαν σε μεγάλες εταιρείες όπου ”ξάφριζαν” ή ξήλωναν τα χρηματοκιβώτια.

Τα μέτρα προφύλαξης των ληστών ήταν αυστηρά. Φορούσαν κουκούλες, γάντια, είχαν τσιλιαδόρους και παρακολουθούσαν τις συχνότητες της Αστυνομίας.

Κάποιες φορές ούτε οι φράχτες δεν μπορούσαν να ματαιώσουν τα σχέδιά τους. Όπως εξηγεί ο Χρήστος Παπαζαφείρης, Δ/ντης Ασφαλείας Αττικής,  οι δράστες ”χρησιμοποιούσαν εκατοντάδες τηλεφωνικές συνδέσεις, ενεργοποιημένες σε στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών τις οποίες άλλαζαν συνεχώς. Για τη συνεννόηση, τη λήψη οδηγιών και την καθοδήγηση των μελών τους, χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες εκφράσεις.

Στα… προληπτικά μέτρα περιλαμβάνονταν ακόμη ειδικά καρφιά για να τα πετάξουν στην περίπτωση καταδίωξης από περιπολικά της αστυνομίας.

Η αρχή του τέλους για την διαβόητη συμμορία ήταν η επιχείρηση της αστυνομίας με την κωδικό “ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ”. Κατά διάρκεια γλεντιού σε νυχτερινό κέντρο στις Αχαρνές -περιοχή την οποία και χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο- συνελήφθησαν έξι από τα μέλη.

Η λεία τους υπολογίζεται ότι είναι πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ.

Αναζητούνται πέντε άτομα τα οποία έπαιζαν περιφερειακό ρόλο ως τσιλιαδόροι. Σχεδόν όλη την λεία τους τα μέλη της συμμορίας λέγεται ότι την ξόδεψαν για να κάνουν την… μεγάλη ζωή.

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Ζώης Κακκαβάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος