ΕΡΤ1- «Μαζί το Σαββατοκύριακο»

Η εκπομπή της ΕΡΤ1, «Μαζί το Σαββατοκύριακο», με την Ελένη Χρονά και τον Γιάννη Σκάλκο, που μεταδίδεται κάθε Σαββατοκύριακο στις 07:00 το πρωί, μας ενημερώνει για όλα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, την υγεία, στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, στο περιβάλλον και γενικά στον κόσμο.

Ειδικότερα, αυτή την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 από τις 07:00 έως τις 10:00, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1 έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα εξής θέματα:

– Οι υπό σχεδιασμό νομοθετικές παρεμβάσεις των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας για ρυθμίσεις χρεών στην Εφορία και στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Οι παρεμβάσεις θα αφορούν όσους έχουν χρέη από 3.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ και σ’ αυτές θα μπορούν να ενταχθούν ελεύθεροι επαγγελματίες και φυσικά πρόσωπα με επιχειρηματική δραστηριότητα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες προβλέπεται ακόμη και κούρεμα χρεών από 20% έως και 80%, ενώ βάσει κριτηρίων οι οφειλέτες θα μπορούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους με δόσεις. Σε αναμονή της ανάρτησης από τον ΟΑΕΕ των βεβαιώσεων κράτησης ασφαλιστικών εισφορών οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

– Σε ισχύ τίθεται το μνημονιακό προαπαιτούμενο της λοταρίας. Πρόκειται για την επιβράβευση των τυχερών που πραγματοποιούν τις αγορές τους με πλαστικό χρήμα, λαμβάνοντας κανονικά απόδειξη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Υπουργείο Οικονομικών, η κλήρωση θα γίνεται αυτομάτως την ώρα της πληρωμής, με τους τυχερούς να μαθαίνουν επί τόπου στο κατάστημα ότι κέρδισαν. Σε πολλές περιπτώσεις, οι τυχεροί θα μπορούν να ψωνίζουν δωρεάν το διπλάσιο ποσό απ’ αυτό που κατανάλωσαν στο κατάστημα, ενώ στα δώρα αναμένεται να περιλαμβάνονται επιπλέον προϊόντα και υπηρεσίες. Το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Θάνου Πασχάλη.

– Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Ιωάννης Παντής, δίνει όλες τις απαντήσεις για το Νέο Λύκειο, την 14ετή υποχρεωτική εκπαίδευση, τη θεσμοθέτηση περισσότερων δωρεάν μεταπτυχιακών. Η επιτυχία του προγράμματος εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων και τα σχέδια του Υπουργείου για την επόμενη σχολική χρονιά.

Ζωντανή σύνδεση με τον Άγιο Δημήτριο και τον τερματισμό των πρώτων αθλητών στη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων των Παναγούλειων 2017. Παναγούλεια καθιερώθηκαν στην πόλη του Αγίου Δημητρίου από τη δεκαετία του 1980 και αποτελούν τη μοναδική στην Ελλάδα θεσμοθετημένη εκδήλωση στη μνήμη του αγωνιστή Αλέκου Παναγούλη. Πρόκειται για ένα διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιείται κάθε Μάιο με έντονα συμβολικό χαρακτήρα, υπέρ των αξιών της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ειρήνης.

– Ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός στο «Μαζί το Σαββατοκύριακο».

– «Ασκήσεις Θανάτου» στον Πολυχώρο Τέχνης και Έκφρασης + Αίσθημα. Μια κωμωδία του Χρήστου Ναούμ, με θέμα την εξαπάτηση και την υπονόμευση του θανάτου από τον έρωτα. Τελετάρχες κηδειών, ντιζέζ, υπηρέτριες, θεούσες και απατημένες τραβεστί  στριμώχνονται σε σκάλες, κρύβονται σε μπαούλα, κρεμάστρες και φέρετρα, πασχίζοντας να παρατείνουν όσο γίνεται περισσότερο την ηδονή και την  εξουσία. Απρόβλεπτες καταστάσεις τους αναγκάζουν να συνυπάρξουν, αλλά όχι να αγαπηθούν. Εξαρτημένοι καθώς είναι, ψάχνουν τρόπο διαφυγής αλλά δεν βρίσκουν παρά μόνο στον φθηνό έρωτα και στο ακριβό χρήμα.

Παρουσίαση: Ελένη Χρονά, Γιάννης Σκάλκος.

Αρχισυνταξία: Πιέρρος Τζανετάκος.

Σκηνοθεσία: Αντώνης Μπακόλας.

Διεύθυνση παραγωγής: Αλίκη Θαλασσοχώρη.

Δημοσιογραφική ομάδα: Αθηνά Σαλούστρου, Νάσια Μπουλούκου.

ΕΡΤ1- «Μαζί το Σαββατοκύριακο»

ΕΡΤ1- «Μαζί το Σαββατοκύριακο»

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος