Η Αθήνα γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στον Εθνικό Κήπο

Έτσι, στο πλαίσιο  του προγράμματος Ζήσε τον Κήπο αλλιώς, ο Εθνικός Κήπος μετατρέπεται σε μια μεγάλη σκηνή που φιλοξενεί, την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Ιουνίου, ατμοσφαιρικές συναυλίες με τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων, τιμώντας τη μοναδική αυτή τέχνη. Κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης είναι καλεσμένοι στον Κήπο για να ζήσουν το μεγάλο ευρωπαϊκό πολιτιστικό γεγονός, να γιορτάσουν και να μοιραστούν την αγάπη τους για τη μουσική.

Η γιορτή ξεκινάει την Τρίτη 20 Ιουνίου στις 18.30 με μία συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας, όπου πρωταγωνιστούν μουσικά αριστουργήματα της μεγάλης οθόνης.
Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής ακολουθεί στις 19.30 με ένα Αφιέρωμα στο Νέο Κύμα για να παρασύρει, μαζί με τους Δώρα Λοΐζου και Μανώλη Σκουλά, τους ακροατές στο νοσταλγικό παρελθόν.

Η Αθήνα γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στον Εθνικό ΚήποΤην Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 19.30 η Συμφωνική Ορχήστρα, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ελευθέριου Καλκάνη, και η Χορωδία, υπό τη διδασκαλία του Σταύρου Μπερή, ανεβαίνουν στη σκηνή και συμπράττουν σε μία μοναδική συναυλία με εισαγωγές, χορωδιακά και ιντερμέδια από τις ωραιότερες και δημοφιλέστερες όπερες. Το κοινό έχει την ευκαιρία να  απολαύσει αποσπάσματα από όπερες κορυφαίων συνθετών, όπως μεταξύ άλλων οι G. Verdi, G. Puccini, G. Rossini, G. Bizet, που τιμούν το πιο ολοκληρωμένο -κατά πολλούς-  είδος μουσικής δημιουργίας.
Στις 20.30, τη σκυτάλη παίρνει η Big Band, που με τη συναυλία Legacy  through time και όχημα τον διαχρονικό της ήχο, ταξιδεύει με τους ακροατές στον χρόνο, από τις απαρχές της Jazz μέχρι τις μέρες μας, με ενδιάμεσους σταθμούς τα διάφορα στυλ, χρώματα και ιδιώματα και με κοινό γνώμονα το groove και το swing.
Ερμηνεία: Ευγενία Καπάδαη. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Σάμι Αμίρης

Το διήμερο των μουσικών εκδηλώσεων πραγματοποιείται στη θέση Αστέρι του Εθνικού Κήπου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος