Σέρρες: Σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο ή πρόστιμα

Έκκληση και κάλεσμα στους κατοίκους των κοινοτήτων Σκουτάρεως και Μητρουσίου να υποβάλλουν αίτηση σύνδεσης με το αποχετευτικό δίκτυο απηύθυνε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Γιάννης Γάτσιος, υπενθυμίζοντας πως η προθεσμία εκπνέει στις 30 Ιουνίου.

Ο κ. Γάτσιος ανέφερε πως μέχρι σήμερα – παρά την ενημέρωση- μόλις το 20% των κατοίκων και των δύο κοινοτήτων έχει ανταποκριθεί περνώντας το κατώφλι της ΔΕΥΑΣ για να υποβάλλει αίτηση σύνδεσης.
Για όσους δεν ανταποκριθούν έως τις 30 Ιουνίου, δε προβλέπεται νέα παράταση και από τον επόμενο λογαριασμό θα υπάρχει υψηλό πρόστιμο βάσει της νομοθεσίας και του κανονισμού της ΔΕΥΑΣ. Η διαδικασία αυτή θα επαναλαμβάνεται εφόσον δεν ανταποκρίνονται οι κάτοικοι των δύο κοινοτήτων.
Τόσο στο Σκούταρι όσο και στο Μητρούσι οι κάτοικοι επικαλούνται αδυναμία για οικονομικούς λόγους να ανταποκριθούν λόγω του κόστους της ατομικής σύνδεσης του σπιτιού τους με το δίκτυο, που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φτάνει και τα 300 ευρώ. Ο κ. Γάτσιος είπε πως σε αυτό το θέμα δε μπορεί να παρέμβει – βάσει Νόμου- η ΔΕΥΑΣ και οι συνδέσεις πρέπει να γίνουν ιδιωτικά. Παράλληλα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ τόνισε πως σε περίπτωση που δε γίνουν οι συνδέσεις με το αποχετευτικό δίκτυο κινδυνεύσει να απενταχθεί το έργο (ύψους 11.000.000 Ευρώ)το οποίο είναι χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος