Μάχη με τις φλόγες στην ανατολική Μάνη (video)

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η περιοχή της ανατολικής Μάνης μετά την αναζωπύρωση των μετώπων που ξέσπασαν το Σάββατο. Τα πιο σοβαρά μέτωπα βρίσκονται στις περιοχές Χρυσοπηγή, Παρασύρος και Σκουτάρι και εκεί επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν από ξηράς και αέρος.

Στην πυρκαγιά στην περιοχή του Κότρωνα επιχειρούν από το πρωί 40 πυροσβέστες με 19 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 54 ατόμων ενώ παράλληλα στην περιοχή του Παρασύρου καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας και στο Άνω Σούλι Μαραθώνα, ενώ υπό έλεγχο βρίσκεται το πύρινο μέτωπο στην Κεφαλονιά.

Η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη σήμερα στην περιοχή του Κότρωνα και στο Σκουτάρι, όπου μέχρι σήμερα τα ξημερώματα ήταν σε πλήρη εξέλιξη δύο πύρινα μέτωπα», λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα.

Η ίδια προσθέτει ότι «υπάρχουν πυροσβεστικές δυνάμεις που δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές», αλλά όπως σημειώνει, «ελπίζουμε να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις, λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή».

Όσον αφορά στις ζημιές που έχουν προκαλέσει οι φωτιές, η Αδαμαντία Τζανετέα αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «είναι ακόμα νωρίς για να έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα» και συμπληρώνει: «Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι τώρα είναι ότι έχουν καεί δύο σπίτια στον Κότρωνα και στο Σκουτάρι, ενώ στον Κότρωνα η φωτιά πέρασε μέσα από τις αυλές των σπιτιών».

Επίσης, η αντιπεριφερειάρχης λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι υπάρχει μεγάλη καταστροφή στις ελαιοκαλλιέργειες και όπως προσθέτει, λόγω των πυρκαγιών, έφυγαν από τις περιοχές που απειλούνταν πολλοί παραθεριστές και επισκέπτε

Η κυρία Τζανατέα πρόσθεσε ότι «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, αφού υπάρχουν πύρινα μέτωπα στο Φλομοχώρι, που βρίσκεται κοντά στον Κότρωνα, αλλά και στο Σκουτάρι, που είναι κοντά στον Παρασυρό».

Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017 προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Μάχη με τις φλόγες στην ανατολική Μάνη (video)

Σχετική είδηση: Μεγάλη πυρκαγιά στον Κότρωνα Μάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος