Υπό έλεγχο πυρκαγιά στο Κάμντεν Μάρκετ του Λονδίνου (video)

Υπό έλεγχο τέθηκε από τους πυροσβέστες, η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σε κτίριο αγοράς του Κάμντεν Μάρκετ στο Λονδίνο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της βρετανικής πρωτεύουσας. Δέκα πυροσβεστικά οχήματα, 70 άνδρες και ένα «αεροσκάφος» αναπτύχθηκαν προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες στην αγορά αυτή, που είναι δημοφιλής στους τουρίστες, το Σαββατοκύριακο.

“Η πυρκαγιά βρίσκεται τώρα υπό έλεγχο, ενώ οι πυροσβέστες θα παραμείνουν στο σημείο μέχρι να ξημερώσει”, ανέφερε χαρακτηριστικά ανάρτηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Twitter.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στον πρώτο, δεύτερο και τρίτο όροφο του κτιρίου, σύμφωνα με προηγούμενη ανάρτηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στο Twitter, ενώ στο σημείο έσπευσαν 70 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε πως έλαβε ειδοποίηση για την πυρκαγιά στις 23:57 χθες τοπική ώρα (01:57 σήμερα ώρα Ελλάδας) η οποία τέθηκε «υπό έλεγχο» στις 2:50 σήμερα (04:50 ώρα Ελλάδας), δηλ. περίπου τρεις ώρες αργότερα.
«Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες», ανέφερε η αστυνομία του Λονδίνου. Η έρευνα προκειμένου να προσδιοριστούν οι αιτίες της πυρκαγιάς συνεχίζεται.

Η πυρκαγιά κατέστρεψε περίπου το ένα τρίτο των τριών ορόφων και της οροφής ενός κτιρίου που στεγάζει πολλές επιχειρήσεις, ενώ δεν επεκτάθηκε σε άλλα κτίρια.

«Ένα μικρό τμήμα της αγοράς Κάμντεν Λοκ θα παραμείνει κλειστό για το κοινό μέχρι νεωτέρας για προληπτικούς λόγους, αλλά η υπόλοιπη περιοχή, κυρίως η Γιούνιον Στριτ και η Στέιπλς Μάρκετ παραμένουν ανοικτές και δέχονται επισκέπτες όπως συνήθως», δήλωσε εκπρόσωπος του Market Tech, κύριου μετόχου της αγοράς Κάμντεν Λοκ.

Πηγή: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος