Θα δοθεί λύση για τους κόμβους του ΒΟΑΚ

Τους κόμβους της Αγίας Πελαγίας και της Λυγαριάς επισκέφτηκαν ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Δέδες, και ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Κώστας Μαμουλάκης, συνοδευόμενοι από το βουλευτή Ηρακλείου, Σωκράτη Βαρδάκη, και στελέχη της Δημοτικής Αρχής.

Ο κ. Μαμουλάκης – και με την ιδιότητά του ως πολιτικός μηχανικός – εξήγησε ορισμένα τεχνικά στοιχεία των μελετών στον γενικό γραμματέα, που διαπίστωσε την επικινδυνότητα των συγκεκριμένων σημείων. Ειδικά για τον κόμβο της Λυγαριάς, για τον οποίο δεν υπάρχουν οι απαραίτητες μελέτες, επισημάνθηκε από τον Δήμαρχο Κώστα Μαμουλάκη η ανάγκη άμεσης εκπόνησής τους και δρομολόγησης του κόμβου, αφού η ανάπτυξη της περιοχής έχει αυξήσει κατακόρυφα και τη διέλευση των οχημάτων.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου σημείωσε: «Για τον κόμβο στην Αγία Πελαγία, λάβαμε τις διαβεβαιώσεις ότι μέχρι το τέλος του 2017 θα έχουμε δημοπράτηση. Μας ικανοποιεί η εξέλιξη αυτή, γνωρίζουμε τις γραφειοκρατικές δυσκολίες και θα παρακολουθούμε στενά την πορεία. Για τον κόμβο της Λυγαριάς, εξήγησα στον κ. Γενικό την αναγκαιότητα εκπόνησης των απαραίτητων μελετών, έτσι ώστε να κατασκευαστεί και εκεί ένας κόμβος ασφαλούς πρόσβασης στον γραφικό οικισμό. Έναν οικισμό που προσελκύει χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες κάθε χρόνο και που είναι απαραίτητο να τους εξασφαλιστεί μια πρόσβαση ασφαλής και λειτουργική».
Στην αυτοψία συμμετείχαν επίσης ο συνεργάτης του υπουργού Υποδομών, Χρ. Σπίρτζη, Αντώνης Σαμιωτάκης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ, Γιάννης Χαρωνίτης, η πρόεδρος της Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ., Εύη Αποστολάκη, η οποία έχει αναλάβει και την ευθύνη παρακολούθησης του έργου και ο δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Ανδρουλάκης.
Για «ανέξοδες εξαγγελίες και μαγικές λύσεις» κάνει λόγο η ΝΟΔΕ Ηρακλείου της Ν.Δ. σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την επίσκεψη του κ. Δέδε στον κόμβο Αγίας Πελαγίας και την προχθεσινή συνάντηση στην Περιφέρεια Κρήτης
«Ενώ, εδώ και δυόμιση χρόνια η Κυβέρνηση έχει γυρίσει την πλάτη στην Κρήτη και τους πολίτες της, τώρα έρχεται να δώσει άμεσες λύσεις σε προβλήματα που ίσως δεν γνώριζε καν την ύπαρξή τους», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΝΟΔΕ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος