Μάχη με τις φλόγες για δεύτερη νύχτα στη Ζάκυνθο (video)

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν, οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Ζάκυνθο. Για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών κάνουν λόγο κάτοικοι και φορείς, ενώ έχει προσαχθεί και ανακρίνεται ένας ύποπτος.

Πολύ δύσκολη η νύχτα στο χωριό Μαριές στην Ζάκυνθο αφού για δεύτερη συνεχόμενη βραδιά βρίσκεται σε πύρινο κλοιό. H πύρινη λαίλαπα έκαψε σπίτι που βρισκόταν λίγο έξω από το χωριό, μέσα στο δάσος, αλλά και μία αποθήκη.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν υποχωρήσει μέσα στο χωριό και βρίσκονται στις αυλές των πρώτων σπιτιών για να τα προστατέψουν.

Στόχος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να οριοθετήσουν τη φωτιά, το μέτωπο της οποίας έχει μεγάλες διαστάσεις, ώστε το πρωί της Δευτέρας να συνεχίσουν τη μάχη από καλύτερες θέσεις.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων οι ισχυροί ανατολικοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Το βράδυ της Κυριακής νέα φωτιά ξέσπασε στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ζακύνθου στην περιοχή Απελάτι.

Μάχη με τις φλόγες για δεύτερη νύχτα στη Ζάκυνθο (video)Από το πρωί της Κυριακής, εκτός από τα εναέρια μέσα επιχειρούσαν και βαρέα οχήματα του Μηχανικού και της Αεροπορίας, που έφτασαν τη νύχτα του Σαββάτου στο νησί, για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Στην ευρυτερη περιοχή των Μαριών επιχειρούσαν μέχρι το βράδυ της Κυριακής, 50 πυροσβέστες με 25 οχήματα, ενώ από αέρος μέχρι να νυχτώσει, έκαναν ρίξεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου καναντέρ και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα. Στο νησί υπάρχουν επίσης οκτώ άτομα πεζοπόρου τμήματος της ΕΜΑΚ.

Σημαντική είναι και η συμβολή των κατοίκων της περιοχής που με κάθε τρόπο, βοηθούν τους πυροσβέστες, προσπαθώντας να προστατέψουν τις περιουσίες τους.

Προσαγωγή υπόπτου

Εν τω μεταξύ στο αστυνομικό τμήμα Ζακύνθου, κρατείται και ανακρίνεται ένας υπόπτος για εμπρησμό.

Οι αρχές διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό δύο ατόμων που επιχειρούσαν να βάλουν νέες πυρκαγιές κοντά στις Μαριές. Τα δύο άτομα εντοπίστηκαν από πιλότο ελικοπτέρου το οποίο επιχειρούσε κατάσβεση της πυρκαγιάς που μαίνεται δυτικά του χωριού Μαριές.

Οι δύο ύποπτοι άναβαν φωτιές κινούμενοι με δίκυκλο.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου, στη Ζάκυνθο εκδηλώθηκαν περισσότερες από 82 πυρκαγιές, γεγονός που οι κάτοικοι δεν θεωρούν συμπτωματικό, αλλά ένδειξη οργανωμένου σχεδίου.

Καλύτερη είναι η εικόνα στις πυρκαγιές σε άλλες περιοχές της χώρας, καθώς δεν υπάρχουν ανεξέλεγκτα μέτωπα.

Yπό μερικό έλεγχο είχε τεθεί το βράδυ της Κυριακής, φωτιά στην Αγορά Θεσπρωτίας, σε εξέλιξη ήταν φωτιά στο Μολύκρειο Ναυπακτίας, ενώ οριοθετήθηκε η φωτιά στο Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων και στις Παπαδάτες Πρέβεζας.

Πηγές: ΕΡΤ1, Α’ Πρόγραμμα

Σχετικές ειδήσεις:

Ζάκυνθος: Μεγάλη μάχη κατά της φωτιάς – Συνεχείς αναζωπυρώσεις (video)

Ζάκυνθος: Εμπρηστές εντόπισε ελικόπτερο της πυροσβεστικής (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος