Τυφώνας Ίρμα: Εκκενώνεται το Τάρπον Σπρίνγκς όπου ζουν 3.500 Έλληνες (video)

Μία απο τις πόλεις που αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ώρες ο τυφώνας – τέρας είναι το Τάρπον Σπρίνγκς, αποικία Ελλήνων σφουγγαράδων από την Κάλυμνο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε με τον ελληνικής καταγωγής Δήμαρχο, Χρυσόστομο Αλαχούζο, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες για την προστασία των κατοίκων από τον τυφώνα.

Για τον τυφώνα Ίρμα ετοιμάζεται μία ακόμη πόλη 25.00 κατοίκων της πολιτείας της Φλόριντας. Το Τάπον Σπρίνγκς στο οποίο ζουν 3.500 Έλληνες.

Ο δήμαρχος της πόλης Χρυσόστομος Αλαχούζος, έχει ήδη κηρύξει την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ διέταξε και την εκκένωση της καθώς ο τυφώνας αναμένεται να περάσει από εκεί τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία ο τυφώνας θα χτυπήσει το Τάρπον Σπρινγκς την Κυριακή το βράδυ.

Το Τάρπον Σπρινγκς συγκεντρώνει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού στο παραθαλάσσιο άκρο του.

Από εκεί, όπου ο κίνδυνος για εκδήλωση παλιρροϊκών φαινομένων είναι σαφώς μεγαλύτερος, το 60% του πληθυσμού έχει ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια του.

Μέχρι το Σάββατο το απόγευμα συνολικά περισσότεροι από 15.000 κάτοικοι έφυγαν πηγαίνοντας είτε στα καταφύγια είτε σε άλλες πολιτείες.

Με τον Καλύμνιο δήμαρχο του Τάπον Σπρινγκς, επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος του ευχήθηκε καλή δύναμη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του τυφώνα και τον διαβεβαίωσε ότι η σκέψη των Ελλήνων στρέφεται τις δύσκολες αυτές ώρες στους κατοίκους της πόλης αλλά και σε όλους τους κατοίκους των περιοχών που πλήττονται ή πρόκειται να πληγούν από το πρωτοφανές αυτό μετεωρολογικό φαινόμενο και ότι θα βρίσκεται σε διαρκή τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του.

Στο μεταξύ, λίγο πιο βόρεια, στην πολιτεία Τζάκσον Βιλ, ο τυφώνας Ίρμα θα περάσει σε μία με δύο ημέρες. Οι κάτοικοι προσπαθούν να απομακρυνθούν με κάθε μέσο προς έναν ασφαλή τόπο.

Η Μαρία Τσιχλή Τέλιος, κάτοικος του Τζάκσον Βιλ τα τελευταία 16 χρόνια είναι συνηθισμένη στους τυφώνες που πλήττουν την περιοχή κάθε χρόνο από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο.

Είναι όμως η πρώτη φορά που ετοιμάζει βαλίτσες για να φύγει.

Ο κυβερνήτης της Φλώριντας ενημερώνει ανά ώρα τους πολίτες για την κίνηση του τυφώνα.

Ρεπορτάζ: Χαρά Γιαννοπούλου
Σχετική είδηση: Ενισχύθηκε πάλι η Ίρμα – Απειλεί τη Φλόριντα (video)
Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος