Νέα στοιχεία αποκαλύπτει η ΕΡΤ για την υπόθεση Λεμπιδάκη (video)

Η ΕΡΤ αποκαλύπτει τις πληροφορίες επιστολής την οποία έστειλε το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου ο 60χρονος μεσίτης σε ένα φιλικό πρόσωπο του επιχειρηματία ώστε να φτάσει στην οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Παράλληλα, διαβιβαστικό της Αστυνομίας που αποκαλύπτει σήμερα η κρητική εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», οι απαγωγείς ήταν ιδιαίτερα αδίστακτοι και θα άφηναν τον επιχειρηματία να πεθάνει αν δεν έπαιρναν τα λύτρα. Στο κάδρο των ερευνών δύο άτομα που ζουν στην Αθήνα.

Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης της ΕΡΤ, Γιώργος Γεραφέντης, σύμφωνα με την επιστολή και μετά από υπόδειξη των απαγωγέων ο 53χρονος έγραψε:

«Είμαι εκτός Κρήτης. Κι όταν δώσετε τα λύτρα έχουν έτοιμα τα εισιτήρια, θα μπω στο αεροπλάνο και θα έλθω στην Κρήτη».

Ήταν μία κίνηση πανικού των απαγωγέων λένε οι αξιωματικοί της Αστυνομίας για να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες των Αρχών, οι οποίες πίστευαν ότι έκρυβαν τον Μιχάλη Λεμπιδάκη στην Κρήτη.

Η επιστολή στάλθηκε μετά την επιχείρηση της Αστυνομίας σε χωριό στα Σφακιά, όπου εκτιμούσαν ότι έκρυβαν τον επιχειρηματία. Ήταν αρνητικά τότε τα αποτελέσματα.

Σε άλλο sms οι απαγωγείς ζητούσαν από την οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη να μην ακούν τον Στρατηγό, τον οποίο απειλούσαν πως θα του ξηλώσουν τα γαλόνια.

Στο κάδρο των ερευνών είναι και δύο άτομα που ζουν στην Αθήνα. Προσήχθησαν από τις Αρχές και πιστεύουν ότι γνωρίζουν για την απαγωγή. Μάλιστα ο ένας, σύμφωνα με τις ενδείξεις που έχουν μέχρι τώρα, συμμετείχε και στην απαγωγή του επιχειρηματία στις 30 Μαρτίου, στο Ηράκλειο.

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν πως υπάρχουν κι άλλα πρόσωπα πίσω από την απαγωγή τα οποία γνωρίζουν μόνο δύο άτομα από τους συλληφθέντες. Αν μιλήσουν αυτοί πιθανότατα να προκύψουν ενδείξεις και αποδείξεις για αυτά τα άτομα ώστε να μπορέσουν οι αστυνομικοί να τους συλλάβουν.

Οι απαγωγείς ήταν τόσο αδίστακτοι που δεν τους «καιγόταν» καρφί για τη ζωή του, αποφαίνονται οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση, υπογραμμίζοντας ότι δεν είχαν καμία αναστολή να τον αφήσουν να πεθάνει λόγω επιβάρυνσης της υγείας του ή ακόμα και να τον σκοτώσουν εφόσον «στράβωνε» η δουλειά.

Αυτό αποκαλύπτεται μέσω του επίσημου διαβιβαστικού της Αστυνομίας που δημοσιεύσει σήμερα η εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ του Ηρακλείου.

Στο μεταξύ, σήμερα απολογείται στον ανακριτή Ηρακλείου ένας εκ των συλληφθέντων, πρόκειται για τον φύλακα Σκοπιανής καταγωγής με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι στρατολογήθηκε και πήγε στην Κρήτη στις 18 Σεπτεμβρίου, με την αμοιβή του να έχει οριστεί τις 100.000 ευρώ. Οι υπόλοιποι αναμένονται να απολογηθούν το Σάββατο.

Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, Θοδωρής Χρονόπουλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο εμπλοκής και ποινικών κρατουμένων καθώς όπως τόνισε δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτε, όταν ρωτήθηκε για επαφές των απαγωγέων με φυλακισμένους.

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης-Παντελής Χουλάκης-Κωνσταντίνος Βασιλάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος