Αλ. Τσίπρας: «Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την αντιμετώπιση του θρησκευτικού εξτρεμισμού» (video)

«Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την αντιμετώπιση του θρησκευτικού εξτρεμισμού και του φαινομένου της τρομοκρατίας», τόνισε ο πρωθυπουργός απευθύνοντας χαιρετισμό στη 2η Διεθνή Διάσκεψη με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή», που πραγματοποιείται στην Αθήνα, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι μπροστά στις προκλήσεις της ευρύτερης περιοχής, οι οποίες αγγίζουν ολοένα και περισσότερο την Ευρώπη, η Ελλάδα δεν είναι σιωπηρή και απούσα. Πρόσθεσε ακόμη ότι προτεραιότητα της χώρας μας «αποτελεί σταθερά η άσκηση μιας ενεργητικής, πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής η οποία μας επιτρέπει να αξιοποιούμε τη γεωπολιτική μας θέση, για να προωθούμε την ειρήνη και τη σταθερότητα και να ανοίγουμε διαύλους επικοινωνίας – αμβλύνοντας με την παρέμβασή μας παραδοσιακές και νέες αντιθέσεις».

Επισήμανε, μεταξύ άλλων, την επιμονή της Ελλάδας στις αξίες του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης και της ανεκτικότητας, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, «όπως αποδείξαμε κατά την προσφυγική κρίση, όπου η Ελλάδα σήκωσε το βάρος της ανθρωπότητας στις πλάτες της».

Ειδικότερα, αφού χαιρέτισε και καλωσόρισε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθομολαίο, τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμο και τους καλεσμένους στην εκδήλωση, ο κ. Τσίπρας παρατήρησε ότι η δεύτερη Διεθνής Διάσκεψη για το «Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή», έχει στεφθεί με ιδιαίτερη επιτυχία, όπως ήδη φαίνεται από την πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή -σε σχέση με την πρώτη Διάσκεψη- που φτάνει τις 400 συμμετοχές.

Πρόσθεσε ότι η πρωτοβουλία αυτή του υπουργείου Εξωτερικών «αποτελεί απόδειξη του σημαντικού ρόλου, που διαδραματίζει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη διαχρονική κουλτούρα του διαλόγου, της αλληλεγγύης και της ενεργού συμμετοχής της χώρας μας στην επίλυση παγκόσμιων και περιφερειακών κρίσεων».

Πηγή: Α’Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Διάσκεψη για τον Θρησκευτικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μ. Ανατολή (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος