ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03/11/2017, στις 14:00
Πώς έχουν χτιστεί τα πυργόσπιτα στη Μάνη και ποιο φυσικό συντηρητικό ανέκαθεν οι Μανιάτες χρησιμοποιούν για το περίφημο και πεντανόστιμο σύγκλινο, γνωρίζοντας τα μυστικά αλλά και τα στάδια της καλής προετοιμασίας του; Γιατί η παραγωγή του κρασιού ‘‘Μαλβαζία’’ σταμάτησε για 500 χρόνια και πώς ξεκίνησε ξανά, ώστε να απολαμβάνουμε σήμερα το κρασί που ήξερε μέχρι και ο Σαίξπηρ και έγραψε για αυτό στον Ριχάρδο τον Γ’; Γιατί το Σπάρταθλο, ο διεθνής αγώνας υπεραπόστασης 246 χιλιομέτρων, προσελκύει αθλητές από όλον τον κόσμο και ποια είναι η ιστορία του; Σήμερα, στη Σπάρτη, πώς τα νέα παιδιά δραστηριοποιούνται και εκφράζονται μέσα από τη μουσική, με εφαλτήριο μια μπάντα;
Και πώς η κοινωνία του «Λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν» βοηθά και βοηθιέται από την ομάδα των ατόμων με ειδικές ανάγκες; Οι 24 ώρες στην Ελλάδα βρίσκονται στη Σπάρτη και στη Λακωνία και δείχνουν τα πιο καίρια σημεία ενός τόπου που εξακολουθεί να αποτελεί πυρήνα παράδοσης, για τη γαστρονομία, την εφευρετικότητα αλλά και τις αθλητικές επιδόσεις του.
Παραγωγή: ΕΡΤ3
Σκηνοθεσία: Μαρία Μησσήν
Σενάριο, αφήγηση : Μαρία Μησσήν
Διεύθυνση Φωτογραφίας, χειριστης drone : Θεοφάνης Καραγιώργος
Μοντάζ : Γιώργος Λαμπρινίδης
Βοηθός οπερατέρ: Παναγιώτης Κραββάρης
Μουσική : Δημήτρης Σελιμάς
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Γκουρνέλος
Βοηθός Παραγωγής: Αντιγόνη Κατσαδήμα
Εκτέλεση παραγωγής: Black Light
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος