Βρέθηκε νεκρός ο ένας από τους δύο αγνοούμενους-21 οι νεκροί (video)

Βρέθηκε το πρωί στο αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας το πτώμα ενός άνδρα ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε 21 από τη θεομηνία στη δυτική Αττική. Πρόκειται για τον 30χρονο οδηγό φορτηγού και είναι ένας από τους δύο αγνοούμενους. Την ίδια ώρα συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών και ο καθαρισμός της πόλης, καθώς περισσότερα από 1.000 κτήρια έχουν υποστεί ζημιές. Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την Παρασκευή.

Εν τω μεταξύ, κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία των υπουργείων Οικονομικών και Υποδομών για τη χορήγηση εφάπαξ ενίσχυσης στους πληγέντες από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές, που ορίζεται σε 5.000 ευρώ ανά κατοικία και σε 8.000 ευρώ ανά επιχείρηση. Τα ποσά αυτά είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι θα δοθούν έως 1.000 ευρώ το τετραγωνικό για την ανακατασκευή κατοικιών και επαγγελματικών χώρων.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι αυτοψίες από τις αρμόδιες επιτροπές της Περιφέρειας Αττικής σε επιχειρήσεις και επαγγελματικούς χώρους της δυτικής Αττικής που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες. Αφού γίνει η καταγραφή όλων των ζημιών και συμπληρωθούν όλοι οι φάκελοι καταγραφής των πληγεισών επιχειρήσεων, θα διαβιβαστούν τα στοιχεία στο Υπουργείο Οικονομικών ώστε να προκύψει το ποσό επιχορήγησης.
Η Περιφέρεια Αττικής υπενθυμίζει ότι για την καταγραφή ζημιών σε επιχειρήσεις από τα πλημμυρικά φαινόμενα, οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Δυτικής Αττικής, Ηρώων Πολυτεχνείου 78 – Ελευσίνα, Τηλέφωνο: 213 2047088 / 086.

Το Εργατικό Κέντρο Αθηνών προχωρά στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, προκειμένου να στηρίξει τους πλημμυροπαθείς της δυτικής Αττικής.
Ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους πληγέντες, θα προσφέρει εμφιαλωμένα νερά, τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη ρουχισμού και κουβέρτες.
Η συλλογή θα γίνει στα γραφεία του ΕΚΑ (3ης Σεπτεμβρίου 48β) την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου, από τις 13.00.
Επιπλέον, έχει ζητηθεί από τα σωματεία του Κέντρου να προωθήσουν σε ιδιωτικά νοσοκομεία αίτημα για αποστολή κινητών ιατρικών μονάδων στις πληγείσες περιοχές.

Την Μάνδρα επισκέφθηκε και ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος έκανε λόγο για ανείπωτη τραγωδία.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Παλεύουν με την καταστροφή – 5.000€ και 8.000€ επιπλέον οικονομικές ενισχύσεις (video)
Οι πρωτοβουλίες της ΝΔ για τους πληγέντες της Δυτικής Αττικής
Ευρεία πλειοψηφία για κοινωνικό μέρισμα και ενίσχυση πλημμυροπαθών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος