Ακριβώς πριν από έναν αιώνα… Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 1922

Μια ματιά στα γεγονότα και στην κάλυψή τους από τον ημερήσιο Τύπο της εποχής.

Έρευνα : Μανιώ Μάνεση

Η αναβολή, οριστική ματαίωση ουσιαστικά, της Διάσκεψης για το Ανατολικό, προκαλεί και την αναβολή της Διάσκεψης της Γένοβας, περιπλέκοντας όλο και περισσότερο την κατάσταση στην Ευρώπη. ‘’Μήπως ένα νέον κτύπημα δώση το αποτέλεσμα το οποίον δεν δύνανται να δώσουν οι διαφωνούντες;’’…

Ακριβώς πριν από έναν αιώνα… Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 1922

ΑΘΗΝΑΙ

  • ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κ. Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΤΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟΝ ΑΥΤΗΣ – ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ ΤΟΥ κ. ΓΕΩΡΓ. Δ. ΡΑΛΛΗ

«Εθεώρησα καθήκον να ανακοινώσω δι’ υμών προς Κυβέρνησιν εν Αθήναις όχι μόνον ίνα διατελή εν γνώσει σκέψεων Άγγλου Πρωθυπουργού αλλά και να γινώσκει συγχρόνως ποίαι αι ενέργειαί μου ενταύθα ώστε να κανονίση αποτελεσματικώτερον ιδίας σκέψεις και ενεργείας»

  • Ο ΛΕΝΙΝ ΚΑΙ Η ΡΩΣΣΙΑ – ΠΟΙΟΣ Ο ΔΙΚΤΑΤΩΡ

Ακριβώς πριν από έναν αιώνα… Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 1922

ΑΘΗΝΑΪΚΗ

  • ΤΑ ΒΑΡΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

«Η αγγελλομένη σήμερον αναβολή της διασκέψεως των υπουργών των Εξωτερικών διά το Ανατολικόν ζήτημα, οφείλει να θεωρηθή ως οριστικώς ματαιούσα την μεσολάβησιν των Συμμάχων προς ειρηνικήν διευθέτησιν της ελληνοτουρκικής διαφοράς. Η τύχη των Μικρασιατικών μας διεκδικήσεων, αλλά και η διατήρησις του ευρωπαϊκού εδάφους του κράτους θα εξαρτηθή μίαν φοράν ακόμη εκ της εκβάσεως του νέου πολεμικού αγώνος. Δεν είναι ακόμη γνωστόν υπό τίνας διεθνείς συνθήκας θα διεξαχθή ο επικείμενος πόλεμος. […] Ο παγκόσμιος πόλεμος απέδειξεν ότι η διεξαγωγή ενόπλου πάλης μεταξύ συγχρόνων κρατών, απαιτεί την χρησιμοποίησιν του συνόλου των εθνικών δυνάμεων, όχι μόνον των μαχητικών, αλλά και των οικονομικών και των ηθικών.

  • Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ – ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΑΥΤΗΣ

Ακριβώς πριν από έναν αιώνα… Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 1922

ΕΘΝΟΣ

  • ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ

«Και ενώ διπλωματία, πολιτική, τύπος, λαϊκή αντίληψις και επιστήμη ακόμη υπέστησαν πλησίον όλων των λαών της γης την επίδρασιν της εκ του πολέμου ανατροπής, ημείς οι Έλληνες μένομεν προσηλωμένοι εις τα πρό του πολέμου γεγονότα ή και τα εξελιχθέντα κατά την διάρκειαν του πολέμου, χωρίς να θέλωμεν να εξετάσωμεν αυτά εκ των υστέρων επί τη βάσει των αποτελεσμάτων του πολέμου και των συνεπειών αυτών. Είμεθα οι καθυστερημένοι άνθρωποι, οι βλέποντες με τα μάτια του πείσματος και κρίνοντες κατά τας υπαγορεύσεις ταπεινών υπολογισμών και μικρών συμφερόντων»

Ακριβώς πριν από έναν αιώνα… Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 1922

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • ΤΟ ΓΝΗΣΙΟΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΗΜΟΥ ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΚΟΥ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΝ ΡΑΛΛΗΝ

Το τηλεγράφημα του επιτετραμμένου κ. Μεταξά – Η αξίωσις της τροποποιήσεως της συνθήκης – Ο λόγος του κ. Λόϋδ Τζώρτζ – Γαλλική και αγγλική άποψις – Η αδυναμία της Αγγλίας να βοηθήση οικονομικώς την Ελλάδα – Τρόποι διευκολύνσεως – Ο Βενιζέλος και τα παρασκήνια της Διασκέψεως

Ακριβώς πριν από έναν αιώνα… Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 1922

ΕΜΠΡΟΣ

  • Η ΕΠΙΘΕΣΙΣ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗΝ ΤΟΥ ΓΙΟΥΣΟΥΦ
  • ΕΝΤΟΣ ΦΑΥΛΟΥ ΚΥΚΛΟΥ – ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΗ Η ΕΙΡΗΝΗ – ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΙΕΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

«Οι φαύλοι κύκλοι των Τουρκοφίλων εδημιούργησαν τον φαύλον κύκλον του σημερινού Ανατολικού αδιεξόδου. […] Η διαφωνία υφίσταται ως προς τον τρόπον της επιβολής εις τους εν Ανατολή εμπολέμους των αποφάσεων των Δυνάμεων. Και ουδενός την προσοχήν διαφεύγει το ότι αυτό ακριβώς είναι το κυριώτερον –και άλυτον, μέχρις αποδείξεως του εναντίου- πρόβλημα»

  • Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΙΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗΝ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ – ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΝΤΕΣΟΡΙ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ – ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ ΕΙΣ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΝ ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ

Ακριβώς πριν από έναν αιώνα… Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 1922

ΕΣΠΕΡΙΝΗ

  • ΤΟ ΘΑΝΑΣΙΜΟΝ ΠΛΗΓΜΑ

«Οι Σύμμαχοι είνε ήδη ενήμεροι της τοιαύτης ψυχολογίας του Ελληνικού Λαού και δι’ αυτό έλαβον ήδη τας οριστικάς των αποφάσεις, όπως προβώσι ταχύτατα εις την επίσημον αναγνώρισιν του Βασιλέως Κωνσταντίνου και την αποκατάστασιν των διπλωματικών μετ’ Αυτού σχέσεων. Και την ημέραν εκείνην θα πανηγυρίση ο Ελληνικός Λαός, διότι αύτη θα αποτελέση το επιστέγασμα της αναγνωρίσεως των ευγενών αγώνων του, ενώ συγχρόνως θα δώση το τελευταίον, αλλά και θανάσιμον πλήγμα κατά του Βενιζελισμού»

  • Η ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΣΤΕΨΙΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ

ΟΙ ΧΟΡΟΙ ΨΑΛΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ ΑΝΑΓΙΓΝΩΣΕΚΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙ

Ακριβώς πριν από έναν αιώνα… Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 1922

ΕΣΤΙΑ

  • ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΣ

«Η Ελλάς ουδέποτε θα μισήση την Γαλλίαν, και η Γαλλία, παρερχομένων των παροδικών επεισοδίων και των πορσωρινών κακών αντιλήψεων, ουδέποτε θα διακόψη την παλαιάν της παράδοσιν απέναντι της Ελλάδος. Υπεράνω των Κυβερνήσεων, αι οποίαι έρχονται και παρέρχονται, εντεύθεν και εκείθεν, επιπνέει το πνεύμα των λαών, διευθύνει η σοφή πολιτική διαίσθησις των ομάδων και πάλλει, με αδιατάρακτον τον ρυθμόν της, η μεγάλη ανώνυμος καρδία των εθνών»

Ακριβώς πριν από έναν αιώνα… Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 1922

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

  • Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΓΟΡΕΥΩΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗΝ ΓΕΡΟΥΣΙΑΝ

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΟΝ ΚΕΙΜΕΝΟΝ ΤΗΣ ΣΘΕΝΑΡΑΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΩΠΙΟΝ ΕΚΑΤΟΝ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΩΝ – ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΖΗΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΟΝ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ – ‘’ΑΛΛΟΙΜΟΝΟΝ ΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΖΗΤΗΜΑ ΘΡΑΚΗΣ’’

  • ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

«Αναβαλλομένης της λύσεως αναβάλλεται και η έμπρακτος εκδήλωσις της οικτράς αποτυχίας της πολιτικής της Κυβερνήσεως, παρατεινομένης δε της εκκρεμότητος παρατείνεται και η παραμονή εν τη αρχή –το οποίον κυρίως και ενδιαφέρει, γνωστού όντος ότι διά τα εθνικά ζητήματα δεν δίδεται και πολλή σημασία υπό των αρχόντων μας…»

Ακριβώς πριν από έναν αιώνα… Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 1922

ΝΕΑ ΗΜΕΡΑ

  • ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΙ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΡΟΣ ΝΕΟΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΝ ΕΙΣ ΑΝΤΙΡΡΡΟΠΟΝ ΤΗΣ Μ. ΒΡΕΤΤΑΝΙΑΣ

«Ο ‘’Ημερήσιος τηλέγραφος’’ γράφει ότι οι διπλωματικοί βρεττανικοί κύκλοι μετά πολλής δυσφορίας παρακολουθούν τας προσπαθείας της Γαλλίας, αι οποίαι χρονολογούνται ήδη από του υπουργείου του κ. Μπριάν, προς διπλωματικήν ένωσιν μεταξύ Τουρκίας και Πολωνίας επί τω σκοπώ να αποτελεσθή συνασπισμός προς αντιμετώπισιν της Αγγλίας, ακόμη δε στρεφόμενον εναντίον και της Ρωσσίας, εάν αύτη ήθελε παύση προστατεύουσα τους Κεμαλικούς»

Ακριβώς πριν από έναν αιώνα… Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 1922

ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ

  • Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. ΠΩΣ ΣΥΝΕΒΙΒΑΖΕ ΤΑΣ ΑΓΓΛΟ-ΓΑΛΛΙΚΑΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

«Η άνοδος εις την αρχήν των αντιπάλων του κ. Βενιζέλου, προς ούς ουδείς Σύμμαχος λαός δύναται να πρσβλέψη μετ’ εμπιστοσύνης και συμπαθείας, υπήρχε δυστύχημα και διά την Αγγλο-Γαλλικήν Εγκάρδιον Συνεννόησιν. Είνε αναμφισβήτητον ότι αν δεν έπιπτεν ο κ. Βενιζέλος δεν θα υπήρχεν η σημερινή Αγγλογαλλική διαφωνία επί του Ανατολικού ζητήματος»

Ακριβώς πριν από έναν αιώνα… Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 1922

ΠΑΤΡΙΣ

  • ΜΙΑ ΕΙΣ ΑΚΡΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ‘’ΠΑΤΡΙΔΑ’’

ΠΟΙΑ ΕΙΝΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΕΙΕΝΕΙ Η ΑΓΓΛΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΣ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗΝ – ‘’ΑΣ ΑΤΕΝΙΣΩΜΕΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΟΣ’’

  • ΜΙΑ ΕΝΔΟΞΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΣ

Η ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΑΕΤΗΡΙΣ ΤΟΥ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥ ΕΙΣ ΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΟΠΟΥ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΝΟΠΛΟΣ ΚΑΙ ΕΝ ΣΤΟΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΟΥ ΗΓΕΙΤΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ

Ο καπετάν Καλογερής και ο Μουντάκης συμπολεμούν με τον Βενιζέλον – Ο Κανεβάρο δακρύων διατάσσει πυρ κατά των επαναστατών – Η Ελληνική σημαία πίπτει υπό τας οβίδας των Αυστριακών και Γερμανικών τηλεβόλων

Ακριβώς πριν από έναν αιώνα… Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 1922

ΠΟΛΙΤΕΙΑ

  • ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΕΟΥ

«Παρασκευαζόμενοι ολοκληρωτικώς και μετά στερράς θελήσεως διά πάντα τα ενδεχόμενα, εκδηλούντες τας δυνάμεις και την απόφασιν και την αντοχήν ημών, δυνάμεθα, προς τοις άλλοις, να επισπεύσωμεν ίσως διά της μόνης αλαθήτου πειθούς των πραγμάτων και των έργων λύσεις δικαίας των αφορώντων ημάς ζητημάτων. […] Η Ελλάς εχαρακτηρίσθη υπό των Συμμάχων ως αντίδικος του Κεμάλ. Και όταν οι δικασταί διαφωνούν, έχει την υποχρέωσιν να λάβη αυτή τα προσήκοντα μέτρα. Θα θελήση και θα δύναται»

  • ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΕΙΣ ΤΑ ΜΕΤΟΠΙΣΘΕΝ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ

ΙΔΡΥΣΙΣ ΚΟΥΡΔΙΚΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ – ΑΙ ΔΙΕΞΑΓΟΜΕΝΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΣΟΒΙΕΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΑΝ

Ακριβώς πριν από έναν αιώνα… Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 1922

ΠΡΩΙΝΗ

  • ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΜΕΝΑΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΝ
  • ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΗΤΕ

«Ο Βενιζελισμός επανήλθε και πάλιν εις το προσφιλές αυτώ θέμα. Και προσπαθεί δειλά δειλά να θέση με τρόπον ζήτημα παραιτήσεως του Βασιλέως Κωνσταντίνου! […] Εάν δεν είνε δειλοί και άνανδροι ας έχουν το θάρρος να μας είπουν καθαρώς και απεριφράστως ότι ζητούν την παραίτησιν του βασιλέως. Είνε καιρός να τεθή καθαρά το ζήτημα διά να μη υπάρχουν παρεξηγήσεις, την στιγμήν κατά την οποίαν εγειρόμενος ο Ελληνικός Λαός θα κτυπήση αγρίως τους επιβουλευθέντας και υπονομεύοντας το Καθεστώς, το οποίον έφερεν εις την εξουσίαν η Ελληνική ψήφος»

  • ΕΤΕΘΗΣΑΝ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Ακριβώς πριν από έναν αιώνα… Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 1922

ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

  • ΑΝ ΘΕΛΗΣΩΜΕΝ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΩΜΕΝ

«Αι πιθανότητες της αμέσου συζητήσεως του Ανατολικού αυξομειούνται. Οι αντίζηλοι κολοσσοί –η Αγγλία και η Γαλλία- ενδεχόμενον να συμφωνήσουν διά την μεσολάβησιν. Ενδεχόμενον να μη συμφωήσουν. Αλλά είνε απολύτως αναγκαίον όπως άνευ πεσσιμισμού ή εξάλλου αισιοδοξίας σταθμίσωμεν τα πράγματα και λάβωμεν αποφάσεις. […] Μήπως ένα νέον κτύπημα δώση το αποτέλεσμα το οποίον δεν δύνανται να δώσουν οι διαφωνούντες;»

Ακριβώς πριν από έναν αιώνα… Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 1922

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

  • ΝΕΑ ΑΤΙΜΙΑ

«Αφ’ ότου εξ αφορμής των εκλογών του Νοεμβρίου έλαβε την ευκαιρίαν να εκτιμήση την δύναμίν του παντού όπου η ‘’Ηνωμένη’’ συνεκρούσθη προς αυτό και εκ του όλου των εκλογών αποτελέσματος, οφειλομένου εις την ψήφον των εργατών, δεν έπαυσε αγωνιζομένη να θέση αυτό εκτός νόμου. Μη έχουσα όμως το θάρρος να πράξη τούτο νομοθετικώς μη δυναμένη δε αφ’ ετέρου να εύρη στοιχεία καταδιώξεως κατ’ αυτού εις τους κειμένους νόμους (…) ηναγκάσθη να καταφύγη αυτή εις παράνομα κατά του Κόμματός μας μέτρα»

  • ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΩΣ

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ – ΕΝΑ ΑΙΣΧΟΣ ΠΡΟ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Η ‘’ΤΥΡΑΝΝΙΑ’’ ΩΧΡΙΑ – ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΒΑΖΗ ‘’ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ’’ – ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΣΗΛΩΤΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

Ακριβώς πριν από έναν αιώνα… Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 1922

ΣΚΡΙΠ

  • Η ΔΙΑΣΚΕΨΙΣ ΔΙΑ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΝ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ
  • Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΡΑΤΕΙ ΣΗΜΕΙΩΣΙΝ
  • ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛΙΚΟΝ ΣΤΡΑΤΟΝ – ΑΙ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΝΤΩΝ

Μετά την φυλακήν εις το μαύρο χιόνι της Αγκύρας – Οι κάδοι της σούπας από ‘’μπλιγούρι’’ – Αι διαμαρτυρίαι του Δούβρη και το χαμόγελο του Τούρκου ιατρού – Οι δύο αιχμάλωτοι ιατροί θα ηυτοκτόνουν – Η ελπίς της αναχωρήσεώς των από το χάνι – Πώς επέρασαν το Πάσχα – Οι απαγχονισμοί εις την πλατείαν Αγκύρας – Προς την Καισάρειαν

Ακριβώς πριν από έναν αιώνα… Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 1922

ΣΦΑΙΡΑ

  • ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΖΑΓΧΑΡΕΩΣ
  • ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος