ΑΕΚ: Πογιέτ και επίσημα

ΑΕΚ και Γκουστάβο Πογιέτ, είχαν συμφωνήσει από το απόγευμα της Πέμπτης. Έμεναν όμως οι υπογραφές και η επίσημη ανακοίνωση. Οι υπογραφές «έπεσαν» το απόγευμα της Παρασκευής(30/10) και αμέσως μετά οι κιτρινόμαυροι, ανακοίνωσαν την έναρξη της συνεργασίας τους με τον Ουρουγουανό τεχνικό.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει ότι ο Γκουστάβο Πογιέτ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το καλοκαίρι με προοπτική επέκτασης για δύο ακόμα χρόνια. Μαζί του υπέγραψαν οι δύο συνεργάτες του Μαουρίσιο Ταρίκο και Τσάρλι Ότγουεϊ».

Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Γκουστάβο Πογιέτ δήλωσε στο aekfc.gr:

«Γνωρίζω ότι ήρθα σε έναν τεράστιο σύλλογο και έχω μείνει έκπληκτος από την υποδοχή που μου έχει γίνει. Στόχος μας είναι να παίζουμε σε κάθε αγώνα για τη νίκη, αρχής γενομένης από το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό, και να διατηρήσουμε την επαφή με τις πρώτες θέσεις».

“Θα αλλάξουν πολλά”
Την πρώτη του προπόνηση, πραγματοποίησε ο Γκουστάβο Πουγιέτ, στις εγκαταστάσεις του Δικεφάλου, στα Σπάτα. Ο Ουρουγουανός, έδειξε από την πρώτη στιγμή, τις προθέσεις. Στην παρθενική του ομιλία στους παίκτες του, τους έδωσε να καταλάβουν τις προτεραιότητες και τον τρόπο σκέψης του: «Σήμερα και αύριο δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι στον τρόπο δουλειάς. Θα πάμε σε μια πεπατημένη γιατί έχουμε ματς την Κυριακή, αλλά να ξέρετε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα αλλάξουν πολλά εδώ και θέλω να είστε συγκεντρωμένοι, προσεκτικοί και επαγγελματίες», και κατέληξε λέγοντας: «Από αυτά που έχω δει από εσάς νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Να φτιάξουμε μια ομάδα που θα κερδίζει πολύ και ανεξαρτήτως δυναμικότητας αντιπάλου. Αυτό που θέλω να δω από σας είναι να δίνετε το 100%».
Η αποστολή
Μετά το πέρας της προπόνησης, ανακοίνωσε και την αποστολή του Κυριακάτικου αγώνα: Μπαρόχα, Ανέστης, Σοϊλέδης, Αρθο, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Ντιντάκ, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Κορδέρο, Σιμόες, Βάργκας, Ανάκογλου, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Πλατέλλας, Αραβίδης, Μπουονανότε, Κρισάντους.

Αλλαγές δεν υπήρξαν μόνο στο προοπονητικό τιμ αλλά και τους αρχηγούς. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ενημέρωσε τους Αραβίδη, Γιόχανσον, Κολοβέτσιο και Μάνταλο οτι θα είναι οι νέοι αρχηγοί στις θέσεις των Κορδέρο, Πλατέλλα, Ανάκογλο

Φωτογραφία: action images, Κώστας Γεωργόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος