Με δυσκολία ξεπέρασε το εμπόδιο του Μάρεϊ ο Τσιτσιπάς στο US Open

Χωρίς να βρεθεί σε καλή ημέρα ο Στέφανος Τσιτσιπάς, κατάφερε έστω και με μεγάλη δυσκολία να ξεπεράσει το εμπόδιο του Βρετανού Άντι Μάρεϊ στον πρώτο γύρο του US Open στο τελευταίο Grand Slam της περιόδου. Ο Τσιτσιπάς έκανε την μεγάλη ανατροπή και αν και βρέθηκε να χάνει στα σετ, κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να βγει νικητής μετά από μεγάλη μάχη με 3-2 σετ (2-6, 7-6, 3-6, 6-3, 6-4). Ο Έλληνας πρωταθλητής, πάλεψε στο δεύτερο σετ που το κέρδισε δύσκολα στο τάι-μπρέικ, έκανε περίπατο στο τέταρτο σετ καθώς προηγήθηκε με 5-0 games και στο πέμπτο και καθοριστικό σετ κατάφερε να βγει νικητής.

Παρόλο που δεν ξεκίνησε πολύ καλά στο πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς, ωστόσο κατάφερε με δυσκολία να πάρει το πρώτο game και να προηγηθεί. Ωστόσο η αντίδραση του Άντι Μάρεϊ ήταν άμεση καθώς ο Βρετανός κυριάρχησε, πήρε τα επόμενα games και προηγήθηκε με 5-1 για να πάρει εύκολα τελικά το πρώτο σετ με 6-2 και να κάνει το 1-0 σετ στην αναμέτρηση.

Μεγάλη μάχη έγινε στο δεύτερο σετ όπου πάλι ο Στέφανος ξεκίνησε παίρνοντας πρώτος το game αλλά η συνέχεια επεφύλαξε ένα μεγάλο ντέρμπι. Οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σετ ώσπου έφτασαν στο τάι-μπρέικ (6-6). Εκεί ο Τσιτσιπάς έκανε την μεγάλη ανατροπή, καθώς έσωσε δύο σετ πόιντ του Μάρεϊ και στο δικό του σερβίς πήρε το δεύτερο σετ (7) για να ισοφαρίσει σε 1-1.

Ο Μάρεϊ συνέχισε να βάζει δύσκολα στον Έλληνα πρωταθλητή και προηγήθηκε στο τρίτο σετ με 3-0 στα games, για να έρθει η αντίδραση του Στέφανου που ξαναμπήκε στο σετ αλλά καθυστερημένα. Ο Μάρεϊ συνέχισε να διατηρεί το σερβίς του, προηγήθηκε με 4-1 και 5-2 για να πάρει το σετ με 6-3.

Φουριόζος μπήκε ο Στέφανος στο τέταρτο σετ. Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε το πρώτο break στον Βρετανό, μετέτρεψε το σετ σε περίπατο καθώς πήρε προβάδισμα στα games με 5-0, όμως εκεί έβγαλε αντίδραση ο Μάρεϊ που δεν παράτησε το σετ και μείωσε σε 5-3, χωρίς όμως να κάμψει την αντίσταση του Τσιτσιπά που έκανε το 6-3 και το 2-2 στα σετ.

Με break ξεκίνησε στο 5ο σετ ο Τσιτσιπάς παίρνοντας από το ξεκίνημα το προβάδισμα στα games και προηγήθηκε με 2-0. Ο Μάρεϊ μείωσε σε 2-1 όμως ο Στέφανος διατήρησε τη διαφορά των δύο games (3-1, 4-2, 5-3) και τελικά έφτασε στη νίκη με 6-4.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος