Άλμα Ευρώπης ο ΠΑΣ – Τα άλλα ματς της Σούπερ Λίγκα

Άλμα Ευρώπης έκανε ο ΠΑΣ Γιάννινα που νίκησε με 2-0 τον Πλατανιά και αναρριχήθηκε στην έκτη θέση της βαθμολογίας στη Σούπερ Λίγκα. Στα άλλα παιχνίδια, ο Ατρόμητος νίκησε στη Μυτιλήνη την Καλλονή με 4-2, η Βέροια έμεινε στο 1-1 με την Ξάνθη, ενώ τέλος ο Ηρακλής νίκησε στη Κομοτηνή τον Πανθρακικό με 3-0.

Αναλυτικά:

ΠΑΣ Γιάννινα-Πλατανιάς 2-0

Στην έκτη θέση της βαθμολογίας της Super League «εκτοξεύτηκε» ο ΠΑΣ Γιάννινα, μία αγωνιστική πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου. Σ΄ενα ματς όπου μόνο ο νικητης θα μπορούσε να έχει βλέψεις για (υπό προϋποθέσεις) συμμετοχή στα play off, ο «Αγιαξ της Ηπείρου» νίκησε 2-0 τον Πλατανιά στα Ιωάννινα με σκόρερ τον Μιχάλη Μανιά στο 23ο και το 84ο λεπτό.

Κίτρινες: Λίλα – Στανισάβλιεβιτς

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Στρούνα, Μιχαήλ, Μπέριος, Ναδάλες, Τζημόπουλος, Λίλα, Τσουκαλάς, Γιάκος (62΄ Ακόστα), Ίλιτς (80΄ Ηλιάδης), Μανιάς (89΄ Φερφελής).

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Σελίν (81΄ Τσουράκης), Μπανανά, Βάντερσον, Μουνάφο, Ντίνας, Στανισάβλιεβιτς, Γουνοδυλάκης, Μιλούνοβιτς (70΄ Ράμος), Ανγκούλο.

Καλλονή-Ατρόμητος 2-4

Ο Ατρόμητος δεν… χαρίστηκε στην ουραγό και ήδη υποβιβασμένη Καλλονή επικρατώντας 4-2 στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Super League. Τα γκολ της ομάδας του Περιστερίου που έφτασε τους 39 βαθμούς σημείωσαν οι Ματέι (5΄), Ουσέρο (6΄), Μπρίτο (60΄) και Λε Ταλέκ (77΄). Σκόρερ των γηπεδούχων ήταν οι Μανούσος (52΄) και Αναστασιάδης (57΄).

Κίτρινες: Ούκα – Κεϊτά, Σουμπίνιο, Μπρίτο, Φυτανίδης

Κόκκινες: Φυτανίδης (90 +2, 2η κίτρινη)

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος

Καλλονή (Νίκος Καραγεωργίου): Δαύκος, Γιορέντε, Ούκα, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Μπλάζιτς, Βαλιός (62΄ Ευαγγελιδάκης), Γιουκαρής (78΄ Χατζηδημητρίου), Μανούσος, Φαβάλι, Ξύδας (84΄ Γκαμάγκας)

Ατρόμητος (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Κούρος, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κιβρακίδης, Κεϊτά (64΄ Γρόντης), Ουσέρο, Ματέι, Σουμπίνιο (74΄ Στόιτσεφ), Μπρίτο (84΄ Λήμνιος), Λε Ταλέκ

Βέροια-Ξάνθη 1-1

Στις καθυστερήσεις η Βέροια κατάφερε, στην έδρα της, να ισοφαρίσει την Ξάνθη και να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας (1-1), στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Η ακριτική ομάδα είχε τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή και προηγήθηκε με το αυτογκόλ του Ναζλίδη στο 29ο λεπτό. Κι ενώ όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα έληγε με τη νίκη της Ξάνθης, στις καθυστερήσεις η Βέροια ισοφάρισε με τον Γιουσούφ.

Κίτρινες: Καμαρά, Μπαξεβανίδης.

Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)

Βέροια (Ελευθερόπουλος): Καντιμοίρης, Νέτο, Αραγονές, Πούγγουρας, Σιόντης, Μπαλάφας (75′ Γιουσούφ), Άρτσε (85′ Ξόμπλιος), Μαγιέφσκι, Μεληκιώτης (64′ Μάνος), Ανάκογλου, Ναζλίδης.

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Βασιλακάκης (82′ Καπετάνος), Σκουρτάι, Φλίσκας (45′ Παπαστεριανός), Νιέτο, Γούτας, Καρυπίδης, Καμαρά (60′ Ορφανίδης), Ντιμιτρόφ.

Πανθρακικός-Ηρακλής 0-3

Ο Ηρακλής ήταν καλύτερος από τον Πανθρακικό και νίκησε δίκαια στην Κομοτηνή με 3-0, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Τα γκολ της αναμέτρησης σημείωσαν οι Λεοζίνιο (17′), Ρομάνο (88′) και Περόνε (89′)

Κίτρινες: Ρούσσος – Τσιλιανίδης, Ιντζόγλου, Καραγκούνης

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Πανθρακικός (Στοίνοβιτς): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Ρούσσος, Ποτουρίδης, Τσιάρας, Ηλιάδης (85′ Χαβίτο), Μπαϊκαρά (58′ Γαβριηλίδης), Χασομέρης, Ντιγκινί, Ίγκορ (65′ Μουδούρογλου).

Hρακλής (Παπαδόπουλος): Γιαννίκογλου, Καραγκούνης, Καρασαλίδης, Κυριακίδης, Στάμου, Ζαμπάζης (85′ Τσότρας), Ιντζόγλου, Τσιλιανίδης, Μοντέιρο, Λεοζίνιο (75′ Ρομάνο), Βέλλιος (79′ Περόνε).

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής:

ΑΕΚ – Πανιώνιος 2-0

Καλλονή – Ατρόμητος 2-4

Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 0-0

Βέροια – Ξάνθη 1-1

ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός 2-0

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 2-5

Πανθρακικός – Ηρακλής 0-3

ΠΑΣ Γιάννινα – Πλατανιάς 2-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 29 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 82

2. ΑΕΚ 57

3. Παναθηναϊκός 52

4. ΠΑΟΚ 47

5. Πανιώνιος 44

6. ΠΑΣ Γιάννινα 39

.  Ατρόμητος          39

8. Αστέρας Τρίπολης 38

.  Πλατανιάς          38

10. Παναιτωλικός 34

.  Ηρακλής            34

.  Λεβαδειακός        34

13. Ξάνθη 33

14. Βέροια 27

15. Πανθρακικός 17

16. Καλλονή 16

* Από τον Παναθηναϊκό έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημήτρης Γιαχανατζής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος