Formula 1: Θρίαμβος του Λεκλέρκ στο Μπαχρέιν

Από τις 22 Σεπτεμβρίου του 2019 είχε να πανηγυρίσει το 1-2 η Ferrari στη Formula 1 και το κατάφερε στον πρώτο αγώνα της φετινής χρονιάς. Τότε, ο Sebastian Vettel ήταν νικητής με δεύτερο τον Charles Leclerc. Φέτος στο Μπαχρέιν, ήταν η σειρά του Leclerc να γευτεί τη νίκη και του Carlos Sainz να συμπληρώσει το θρίαμβο.

Οι πιλότοι της Scuderia έδειξαν φαβορί από τις δοκιμές. Έχοντας κατακτήσει την pole position στα χρονομετρημένα του Σαββάτου, ο Leclerc ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα, κέρδισε μάχες από τον Max Verstappen για να πάρει μια άξια νίκη κάνοντας και τον ταχύτερο χρόνο του αγώνα.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Sainz, ο οποίος δεν είχε το ρυθμό να πιέσει τον Leclerc, αλλά ήταν εκεί, για να εκμεταλλευθεί την ατυχία της Red Bull, και να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Η Alpha Tauri του Pierre Gasly πήρε φωτιά 13 γύρους πριν την καρό σημαία και μπήκε στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας. Ο Verstappen έχοντας πρόβλημα με τη Red Bull εγκατέλειψε 3 γύρους πριν το τέλος για να αφήσει τη 2η θέση στον Carlos Sainz. Μόλις στον τελευταίο γύρο, ήταν η σειρά του Sergio Perez με τη δεύτερη Red Bull να εγκαταλείψει από κινητήρα, ανεβάζοντας 2ο τον Lewis Hamilton.

Η Mercedes πήγε καλύτερα από ό,τι περίμενε, αφού ο Lewis Hamilton τερμάτισε 3ος και ο George Russel 4ος. Η ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα κατασκευαστών την περσινή χρονιά, έδειξε πως πράγματι είχε προβλήματα και δεν ήταν έτοιμη, αλλά διαχειρίστηκε πολύ καλύτερα τον αγώνα, σε σχέση με τις δοκιμές.

Ο Kevin Μagnussen έφερε τη Haas στην 5η θέση, έπειτα από εξαιρετική εμφάνιση. Αυτό είναι το καλύτερο αποτέλεσμα για την ομάδα μετά την 6η θέση του ίδιου πιλότου, το 2019 στην Αυστραλία.

Ο Valterri Bottas στην πρώτη του εμφάνιση με την Alfa Romeo τερμάτισε 6ος δίνοντας πολλές και δυνατές μάχες.

Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Esteban Ocon με Alpine, Yuki Tsunoda με Alpha Tauri ο οποίος εμφανίστηκε μαχητικός και ώριμος, Fernando Alonso με Alpine και Ghuanyu Zhou με Alfa Romeo, ο πρώτος Κινέζος που συμμετέχει στη Formula 1, επιβεβαιώνοντας πως η Ferrari έκανε εξαιρετική δουλειά στον νέο της κινητήρα.

Το δυνατό και εντυπωσιακό ξεκίνημα της Formula 1 με μάχες για όλες τις θέσεις, επιβεβαιώνει πως οι σαρωτικές αλλαγές των κανονισμών, σε πρώτη φάση, δείχνουν να έχουν πετύχει το στόχο τους.

Επόμενος αγώνας, σε μία μόλις εβδομάδα στη Σαουδική Αραβία και την πίστα της Jeddah.

Επιμέλεια: Νίκος Κορόβηλας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος