Preview GP Αυστρίας: Η ευκαιρία της Red Bull;

H Φόρμουλα 1 μεταφέρεται στο Σπίλμπεργκ της Αυστρίας για τον 9ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Αν υπάρχει μια ομάδα που να συγκεντρώνει πάνω της τα περισσότερα βλέμματα στο φετινό Αυστριακό Grand Prix, αυτή είναι σίγουρα η Red Bull. Όχι μόνο γιατί τρέχει «εντός έδρας», λόγω της τοπικής καταγωγής του ιδιοκτήτης της, Ντίτριχ Μάτεσιτζ, αλλά και γιατί ο Αυστριακός επιχειρηματίας, είναι ο ιδιοκτήτης της πίστας, γνωστής και ως Red Bull Ring, όπου γίνεται το Grand Prix της Αυστρίας.

Από τότε που η Φόρμουλα 1 επέστρεψε στην αυστριακή πίστα το 2014, η Red Bull δεν έχει κατορθώσει να διεκδικήσει τη νίκη. Μήπως το 2016 είναι η χρονιά που θα τα καταφέρει; Η εξαιρετική αεροδυναμική της RB12 και ο πρόσφατα ανανεωμένος και ισχυρότερος κινητήρας της Renault, σίγουρα αυξάνουν τις πιθανότητες επιτυχίας της αυστριακής ομάδας, ενώ ο Ντάνιελ Ρικιάρντο θα ήθελε όσο τίποτε άλλο να πετύχει εκεί την πρώτη του νίκη μέσα στο 2016. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς, το νέο και «πεινασμένο» για διακρίσεις, Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος είναι και ο μοναδικός που έχει κατορθώσει να κερδίσει αγώνα φέτος, πλην των οδηγών της Mercedes.

Preview GP Αυστρίας: Η ευκαιρία της Red Bull;Το αν θα τα καταφέρει η Red Bull, θα γίνει γνωστό μόνο μετά το πέσιμο της καρό σημαίας το απόγευμα της Κυριακής. Εξάλλου, στο δρόμο της για τη νίκη, θα πρέπει να υπερκεράσει το εμπόδιο που ακούει στο όνομα Mercedes AMG. Χάρη στην πανίσχυρη μονάδα ισχύος της, η Mercedes ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του Red Bull Ring τα τελευταία δύο χρόνια, με τον Νίκο Ρόσμπεργκ να κερδίζει και τις δύο φορές μπροστά από τον τιμ μέιτ του, Λιούις Χάμιλτον. Δεδομένου ότι η Mercedes εξακολουθεί να έχει το πάνω χέρι έναντι του ανταγωνισμού, παρά το γεγονός ότι η Ferrari και η Red Bull έχουν μειώσει τη διαφορά,τα «Ασημένια Βέλη» ξεκινούν για άλλη μια φορά τον αγώνα ως τα απόλυτα φαβορί. Εάν δε ο Νίκο Ρόσμπεργκ πετύχει την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο Red Bull Ring, θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Αλέν Προστ με τρεις νίκες στο παλιό «Όστεράιχρινγκ» (1983, ’85 και ’86).

Για το 2016 το Red Bull Ring στρώθηκε με καινούργια άσφαλτο και παρ’ότι λέγεται ότι η επιφάνεια της πίστας είναι το ίδια τραχιά με το παρελθόν, κάποιες μικρές ανωμαλίες του οδοστρώματος έχουν εξομαλυνθεί, κι έτσι αναμένεται ότι τα επίπεδα πρόσφυσης θα είναι υψηλότερα. Γενικά, το Red Bull Ring είναι μια πίστα που απαιτεί καλή πρόσφυση και γι’αυτό η Pirelli έφερε για τον αγώνα τις τρεις από τις πιο μαλακές τις γόμες: την μαλακή (κίτρινη), την πολύ μαλακή (κόκκινη) και την πάρα πολύ μαλακή (μοβ). Στον περυσινό αγώνα, η “νικητήρια στρατηγική” ήταν αυτή του ενός πιτ στοπ, η – πιθανώς – αυξημένη όμως πρόσφυση τη φετινή χρονιά, και η πρωτομεμφανιζόμενη πάρα πολύ μαλακή γόμα, ίσως οδηγήσουν κάποιες ομάδες στην τακτική των δύο πιτ στοπ, όπως δήλωσε και ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli Πολ Χέμπερι.

Τα δύο τελευταία αυστριακά Grand Prix έχουν διεξαχθεί με τέλειες καιρικές συνθήκες, αλλά φέτος τα δεδομένα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά, με την πρόγνωση να μιλά για άστατο καιρό το Σαββατοκύριακο του αγώνα. Συγκεκριμένα, το Σάββατο αναμένονται καταιγίδες κατά την περίοδο των δοκιμαστικών, ενώ χαμηλές θερμοκρασίες και πιθανώς, ελαφριά βροχή, αναμένονται και την Κυριακή.

Η ζωντανή μετάδοση του Grand Prix της Αυστρίας ξεκινά την Κυριακή στις 15:00 στις συχνότητες της ΕΡΤ2 και ΕΡΤ HD. Μια ώρα νωρίτερα θα προηγηθεί, η μαγνητοσκοπημένη μετάδοση των κατατακτήριων δοκιμών.

Στα μικρόφωνα, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου. Καλεσμένοι στο στούντιο o Κωνσταντίνος Μαρκουίζος, γνωστός και ως “Ιαβέρης jr”,και η δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου Πόπη Παπαμιχαήλ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος