Απελπιστικά κακός ο Παναθηναϊκός, γνώρισε βαριά ήττα στη Σερβία από τον Ερυθρό Αστέρα (81-48)

Μία ακόμα κακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός εκτός έδρας στην Euroleague, καθώς ηττήθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα με το «βαρύ» 81-48, για την όγδοη αγωνιστική της διοργάνωσης, υποχωρώντας έτσι στο 2-6.

Οι «πράσινοι» από την αρχή του ματς, δεν ήξεραν πως να σταθούν στις τέσσερις γραμμές του παρκέ, υποπίπτοντας σε αρκετά αβίαστα λάθη (19 έναντι 13 του Ερυθρού), ενώ για ένα ακόμη ματς, το ποσοστό από την περιφέρεια ήταν σε δραματικά, χαμηλά επίπεδά (3/21, 14%).

Αποτέλεσμα όλων αυτών, ο Ερυθρός, έχοντας ως κορυφαίο παίκτη τον Ουόλτερς (18π.), να φτάσει σε μία εύκολη νίκη, η οποία τον ανέβασε στο 3-5. Για τον… βαριά άρρωστο Παναθηναϊκό, 15 πόντους είχε ο Μέικον.

To ματς:

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 6-2 στο πρώτο τρίλεπτο του ματς, ωστόσο ο Ερυθρός Αστέρας έτρεξε ένα εντυπωσιακό σερί δεκατεσσάρων πόντων και τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου, απέκτησε διψήφια διαφορά (16-6). Ο Παπαγιάννης έβαλε τέλος στους συνεχόμενους πόντους των Σέρβων, με τον Κάλινιτς με γκολ-φάουλ, κλείνει το δεκάλεπτο, φέρνοντας την ομάδα του στο +13.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, οι «πράσινοι» μείωσαν στους επτά με τους Μέικον και Φλόιντ. Ο Ουόλτερς επανέφερε το προβάδισμα των «ερυθρολεύκων» σε διψήφιο νούμερο, και συγκεκριμένα στους έντεκα, το οποίο και διατήρησαν έως και τρία λεπτά πριν την ανάπαυλα (31-20). Ακολούθησε ένα νέο σερί του Ερυθρού, το οποίο εκτόξευσε τη διαφορά στους δεκαεννέα, με τον Παναθηναϊκό ωστόσο να εκμεταλλεύεται τα αβίαστα λάθη των γηπεδούχων στα τελευταία δευτερόλεπτα και να «μαζεύει» τη διαφορά, πριν οδηγηθεί στα αποδυτήρια (39-26).

Στην επανάληψη, μετά από καλάθι του Σαντ-Ρος, ακολούθησε ένα νέο σερί από τους παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς, οκτώ πόντων, χάρη στο οποίο η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή της (47-28). Ακολούθησαν μόλις οκτώ πόντοι από το «τριφύλλι» για όλη την υπόλοιπη περίοδο, με αποτέλεσμα ο Ερυθρός να ξεπεράσει το «φράγμα» των είκοσι πόντων, λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου, χάρη στις εύστοχες βολές του Λάζιτς (57-36).

Στην τελευταία περίοδο του ματς, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη είχαν… παραδώσει τα όπλα, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να κάνουν ότι θέλουν στο γήπεδο και να φτάνουν τη διαφορά σε πάρα πολύ μεγάλα νούμερα. Στα πρώτα πέντε λεπτά ο Παναθηναϊκός ευστόχησε μονάχα μία φορά, με τον Παπαγιάννη και έτσι ο Μίτροβιτς έκανε το 70-38, ενώ μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, οι Σέρβοι δεν χαλάρωσαν και εν τέλει συνέτριψαν τους «πράσινους», με την εντυπωσιακή διαφορά των 33 πόντων.

Τα δεκάλεπτα: 21-8, 39-26, 57-36, 81-48

Διαιτητές: Λουίτζι Λαμόνικα, Λεάντρο Λεσκάνο, Τζόρντι Αλιάγκα

Ερυθρός Αστέρας (Ντέγιαν Ράντονιτς): Λαζάρεβιτς, Ουόλτερς 18, Ουσκόκοβιτς 2, Νταβιντόβατς 8, Μίτροβιτς 8, Λάζιτς 4, Κάλινιτς 10, Ντόμπριτς 8, Χόλιντς 11, Σιμόνοβιτς 5, Κούζμιτς 7, Ζίρμπες

Παναθηναϊκός (Δημήτρης Πρίφτης): Πέρι 5, Μέικον 15, Παπαγιάννης 8, Μποχωρίδης, Παπαπέτρου 6, Φέρελ, Κασελάκης, Ουάιτ 2, Φλόιντ 2, Έβανς, Μαντζούκας, Σαντ-Ρος 10

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΜΠΡΟΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος