Προμηθέας: Επιστροφή στις νίκες

Ο Προμηθέας με πρωταγωνιστή τον  Μπράουν ,επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα επικρατώντας με 71-61 του Άρη στο «Δ.Τόφαλος» για την 9η αγωνιστική της Basket League. Η ομάδα της Πάτρας  παρέμεινε στην 4η θέση της βαθμολογίας  έχοντας 6 νίκες και τρεις ήττες.

Το παιχνίδι  ήταν μέτριο ποιοτικά και κρίθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο , όταν ο προμηθέας πήρε διαφορά 20 πόντων , ενώ δέχθηκε μόλις 6 από τους αντιπάλους του.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, αρκετά νευρικό και  κακό ποιοτικά. Το  σκορ στο 9΄ ήταν 10-10, με τους γηπεδούχους να προηγούνται στην λήξη της περιόδου με 15-13, χάρις σε 3 εύστοχες βολές του Μπράουν σχεδόν στην εκπνοή. Στην δεύτερη περίοδο  η ομάδα της Πάτρας είχε το προβάδισμα χωρίς όμως να μπορεί να απειλήσει από  τη γραμμή των 6.75 (2/14 τρίποντα), οι φιλοξενούμενοι είχαν επιβάλει ένα αργό ρυθμό , ωστόσο ο Προμηθέας  πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ του 30-25, έχοντας 61% στα δίποντα.

Προμηθέας: Επιστροφή στις νίκεςΣτο δεύτερο ημίχρονο  η ομάδα του Μάκη Γιατρά ήταν κυρίαρχη , με καλύτερες και πιο αποτελεσματικές επιθέσεις  ανέβασε την διαφορά σε διψήφια ποσοστά , ενώ δέχθηκε μόνο 6 πόντους από τον Άρη. Έτσι το 41-30 στο 25΄ έγινε 51-31 στην λήξη του 3ου δεκαλέπτου, με τον Προμηθέα να «καθαρίζει» ουσιαστικά το παιχνίδι.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι «κίτρινοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν , βρήκαν λύσεις με το τρίποντο και μάζεψαν τη διαφορά πετυχαίνοντας 30 πόντους , όμως δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν την κατάσταση και ο Προμηθέας Πατρών επικράτησε με σκορ 71-61.

Οι  Μπράουν με (14), Χολ και Μέιερ  με (12), πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων για την ομάδα της Πάτρας, ενώ  οι Μποχωρίδης  και Χάρις με (11) πόντους έκαστος , ήταν οι πρώτοι σκόρερς του Άρη.

Ο Προμηθέας  αντιμετωπίζει αύριο(21:30) εκτός έδρας την Ολίμπια  Λιουμπλιάνας σ’ ένα κομβικό ευρωπαϊκό παιχνίδι  στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του Basketball  Champions League.O Mάκης Γιατράς θα στερηθεί την παρουσία των τραυματιών Κασελάκη και Κατσίβελη, ωστόσο αναμένεται να είναι στην αποστολή ο Τζέϊκ Όντουμ.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Γιατράς): Λίποβι 8 (2), Μέιερ 12 (1), Μπράουν 14 (1), Τσαϊρέλης, Γκίκας 5 (1) Έλις 8, Χολ 12 (1), Γερομιχαλός 2, Σαλούστρος 7, Σανδραμάνης, Παρκς 3.

ΑΡΗΣ (Αγγέλου): Μποχωρίδης 11 (1), Μπελ 9 (1), Μακ Γκι 8, Χάρις 11 (3), Νταλό 3, Φλιώνης 9 (3), Σλαφτσάκης 2, Τζόουνς 7 (1), Αγγέλου, Βεργίνης 1, Κάιζερ.

Ειρήνη Μαραγκού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος