Χάλκινο μετάλλιο για την εθνική πόλο νεανίδων στο Μπακού

Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η εθνική ομάδα πόλο των νεανίδων που κέρδισε την Ιταλία με 8-7 στον μικρό τελικό στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μπακού.

Η εθνική βρέθηκε να χάνει με 3-1 αλλά γρήγορα «απάντησε»  και πήρε προβάδισμα με 8-4. Οι ιταλίδες εκμεταλλεύτηκαν την χαλάρωση που έδειξαν οι ελληνίδες αθλήτριες και βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής (8-7), όμως στη τελευταία επίθεση η Πικότσι έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι της Σταματοπούλου και η εθνική κράτησε τη νίκη.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ιταλία): 3-1, 1-4, 1-3, 2-0

Η σύνθεση της ελληνικής ομάδας: Σταματοπούλου, Πρωτόπαππα 3, Δουρέκα, Ελευθεριάδου 2, Ελληνιάδη, Λούδη, Καλογεράκου, Β.Πλευρίτου 2, Λογοθέτη, Πάτρα 1, Μαυρωτά, Σαφέτη, Σωτηρέλη

«Είμαι υπερήφανος για αυτές τις κοπέλες που έδειξαν χαρακτήρα και άξιζαν πέρα για πέρα αυτή τη διάκριση. Είχαμε λίγο πίκρα από τον τρόπο που χάσαμε τον ημιτελικό, γιατί δεν παίξαμε όπως μπορούσαμε, αλλά τελικά το βγάλαμε σε ενέργεια. Απλά στην αρχή δεν μας πήγαν λίγο οι φάσεις αλλά είδα ότι δεν οφειλόταν σε έλλειψη συγκέντρωσης όπως είχαμε με την Ισπανία. Για αυτό και όταν αρχίσαμε να σκοράρουμε όλα κύλησαν ομαλά» τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Στέφανος Λέανδρος.

«Αυτό το μετάλλιο θα ήθελα να το αφιερώσω και σε όλους τους προπονητές που κάτω από αντίξοες συνθήκες κάνουν εξαιρετική δουλειά στα σωματεία στη χώρα μας. Τέλος καλό όλα καλά, είναι το ιδανικό φινάλε για αυτή την ομάδα και αξίζουν συγχαρητήρια στα κορίτσια στους συνεργάτες μου και όλη την αποστολή» κατέληξε ο Έλληνας τεχνικός.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημήτρης Γιαχανατζής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος