Χωρίς συμφωνία η συνάντηση Κοντονή με FIFA και UEFA- Στην ΕΠΟ ρίχνει ευθύνες ο Κοντονής σε πιθανό Grexit (vid)

Ορατός είναι πλέον o κίνδυνος ποδοσφαιρικού Grexit καθώς στη συνάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή με τα κλιμάκια της FIFA και της UEFA, δεν βρέθηκε λύση. Ωστόσο ο κ. Κοντονής χαρακτήρισε τη συνάντηση ως εποικοδομητική και ειλικρινή.

Ο κ. Κοντονής είπε ότι θα περιμένει τις έγγραφες παρατηρήσεις της FIFA και της UEFA ώστε να απαντήσει, ενώ σε ενδεχόμενο Grexit την ευθύνη θα φέρει η ΕΠΟ, όπως τόνισε, καθώς αυτή κίνησε την σχετική διαδικασία.

Μεταξύ άλλων είπε μετά τη λήξη της συνάντησης, ο υφυπουργός Αθλητισμού: «Είχαμε μια εποικοδομητική και ειλικρινή συζήτηση, όμως δεν υπήρξε συμφωνία. Η FIFA και η UEFA ζήτησαν ως προϋπόθεση την άρση της απόφασης για τη ματαίωση του Κυπέλλου, το οποίο εμείς αποφασίσαμε να διακόψουμε για λόγους ασφαλείας».

Επίσης, ο κ. Κοντονής διέψευσε ότι παραβιάζεται το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ και τόνισε ότι, σε περίπτωση ποδοσφαιρικού «grexit», την ευθύνη φέρει η ΕΠΟ που κίνησε τη σχετική διαδικασία. «Θα περιμένουμε τις έγγραφες παρατηρήσεις της FIFA και της UEFA ώστε να απαντήσουμε» επισήμανε.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού είπε ακόμη ότι στη συνάντηση η ΕΠΟ του πρότεινε να πάρει πίσω την απόφαση ματαίωσης του κυπέλλου και η ίδια η ΕΠΟ να αποσύρει την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. «Εμείς δεν παίρνουμε θέση, αφού θα πρόκειται για μια μονομερή απόφαση της ΕΠΟ» υπογράμμισε.

Πάντως ο κίνδυνος αποκλεισμού τόσο των εθνικών ομάδων όσο και των συλλόγων από τις διεθνείς διοργανώσεις είναι πιο ορατός από ποτέ, ενώ την κακή εξέλιξη της συνάντησης επιβεβαίωσαν βγαίνοντας από την συνάντηση ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, αλλά και ο πρόεδρος της κυπριακής ομοσπονδίας, Κωστάκης Κουτσοκούμνης.

Όπως είπε ο Κουτσοκούμνης, ο υφυπουργός δέχεται να συζητήσει κάποια θέματα που αφορούν στο αυτοδιοίκητο, αλλά δηλώνει αντίθετος στην επανέναρξη του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού επικαλείται λόγους ασφαλείας. Ο Κουτσοκούμνης είπε ότι η FIFA δεν το δέχεται αυτό, αφού θα μπορούσε να σταματήσει ταυτόχρονα και το πρωτάθλημα, είτε να συνεχίσει το κύπελλο με κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία ή σε ουδέτερες έδρες κεκλεισμένων των θυρών.

«Δεν είμαι αισιόδοξος, εμείς θα αναφέρουμε στην ΕΠΟ όσα ελέχθησαν στη συνάντηση και οι αρμόδιες επιτροπές θα αποφασίσουν» δήλωσε ο Κουτσοκούμνης και συνέχισε: «Έχει δοθεί προθεσμία μέχρι την 1/4, μακάρι η FIFA να δώσει ολιγοήμερη παράταση ώστε να δρομολογηθούν εξελίξεις από τον κ. Κοντονή και να επαναρχίσει το κύπελλο. Ο αποκλεισμός θα ισχύσει για όλες τις ελληνικές ομάδες σε διεθνείς αγώνες, εθνικές ομάδες και σωματεία, αλλά οι Έλληνες παίκτες στο εξωτερικό θα μπορούν να αγωνίζονται κανονικά».

Ο κ. Γκιρτζίκης από την πλευρά του επεσήμανε ότι: «Δεν υπάρχει χρυσή τομή από τη στιγμή που γίνεται παραβίαση του αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος