Χούλιγκανς εισέβαλαν στο φάϊναλ φορ του Κυπέλλου χάντμπολ γυναικών

Η βία χτύπησε την πόρτα και του χάντμπολ, καθώς χούλιγκανς με καλυμμένα πρόσωπα και άγνωστης οπαδικής προέλευσης, εισέβαλαν στο Κλειστό γήπεδο της Μίκρας όπου εξελίσσονταν ο πρώτος αγώνας του φάιναλ φορ του Κυπέλλου χάντμπολ γυναικών μεταξύ ΠΑΟΚ-Αμύντα Αμυνταίου και προκάλεσαν επεισόδια με αποτέλεσμα να διακοπεί για 45 λεπτά ο αγώνας.

Πιο συγκεκριμένα, οι άγνωστοι εισβολείς κρατώντας πυρσούς και πέτρες που άρχισαν να τις πετούν προς τον αγωνιστικό χώρο, δημιούργησαν αναταραχή ενώ χρησιμοποίησαν και πυροσβεστήρες με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η αναμέτρηση που εκείνη την στιγμή ήταν στο 17-12 υπέρ του ΠΑΟΚ.
Το παιχνίδι φυσικά διακόπηκε, για 45 λεπτά και μετά την απομάκρυνση των εισβολέων που στο μεταξύ συνεπλάκησαν και με φιλάθλους του ΠΑΟΚ που παρακολουθούσαν τον αγώνα, αναμένεται να ξεκινήσει εκ νέου από το χρονικό σημείο της διακοπής του. Οι εισβολείς ήταν περίπου 30-40 οπαδοί, κάποιοι με καλυμμένα πρόσωπα, και εισέβαλαν στο κλειστό και στην μοναδική κερκίδα του όπου δημιουργήθηκε αποπνικτική ατμόσφαιρα, με γονείς να προσπαθούν να σώσουν τα παιδιά τους.

Η μικρή αστυνομική δύναμη αιφνιδιασμένη δεν μπορούσε να επιβάλει την τάξη και μέχρι να φθάσουν ενισχύσεις από την πλησιέστερη αστυνομική μονάδα, οι άγνωστοι εξαφανίστηκαν. Τον αγώνα παρακολουθούσε και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης που λίγο νωρίτερα είχε συναντηθεί και για θέματα βίας μες τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Κοντονή, ενώ μετά την διακοπή του αγώνα ο κ. Σαββίδης αποχώρησε από το γήπεδο.

Τελικά ο αγώνας ολοκληρώθηκε με νικητή τον ΠΑΟΚ με 24-15.

Ο ΠΑΟΚ πλέον περιμένει τον νικητή του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα στη Νέα Ιωνία και την Αναγέννηση Άρτας, ώστε να μάθει τον αντίπαλό του στον τελικό του Κυπέλλου.

ΠΑΟΚ: Τσαουσίδου, Νούλα, Μίλασιτς, Κοκκτσίδου, Τζέριτς, Μούρνου, Ράτσικα, Μπατζαρακούδη, Κωστοπούλου, Παύλου, Τσομπανίδου, Βαφειάδου, Καρσανίδου, Στρατάκη, Παπάζογλου, Μάστακα.
Αμύντας: Κυρλιάνη, Τζαραλή, Μπαντή, Μίτις, Ζντραβέσκα, Κωτσοπούλου, Παπαδάκη, Παρασκευοπούλου, Σουμελίδου, Τσιοβάνου, Ταϊρίδου, Παρασκευοπούλου, Καλογήρου.

Χούλιγκανς εισέβαλαν στο φάϊναλ φορ του Κυπέλλου χάντμπολ γυναικώνΚαταδικάζει τα επεισόδια η Ομοσπονδία Χάντμπολ

Με αφορμή τη διακοπή του αγώνα Κυπέλλου γυναικών μεταξύ ΠΑΟΚ-Αμύντα Αμυνταίου, λόγω εισβολής χούλιγκαν με καλυμμένα πρόσωπα στο Κλειστό γήπεδο της Μίκρας, η Ομοσπονδία του χάντμπολ ανακοίνωσε τα ακόλουθα:
«Στο 43:55 του 1ου ημιτελικού του 14ου φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος Χάντμπολ Γυναικών ΠΑΟΚ- Αμύντας Αμυνταίου και ενώ το σκορ ήταν 17-12 υπέρ του ΠΑΟΚ, 30-40 άτομα έχοντας τα πρόσωπα τους καλυμμένα με κουκούλες και κράνη, έκαναν επίθεση και εισέβαλαν για λίγα λεπτά στον προθάλαμο μεταξύ εισόδου και κερκίδων του κλειστού γυμναστηρίου της Μίκρας (Σπίτι του Χάντμπολ), πέταξαν δύο φωτοβολίδες και άνοιξαν δύο πυροσβεστήρες με αποτέλεσμα την διακοπή του αγώνα.
Εκείνη την στιγμή στο κλειστό βρισκόντουσαν περίπου 300 φίλαθλοι στην πλειοψηφία τους μικροί αθλητές, γονείς και παράγοντες του χάντμπολ, καθώς και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης.
Πέρας την διακοπής του αγώνα και της αναστάτωσης που προκλήθηκε από αυτό το γεγονός ουδεμία σωματική βλάβη υπέστησαν οι θεατές και συντελεστές του αγώνα. Αφού καθαρίστηκαν ο αγωνιστικός χώρος, και οι κερκίδες, ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά και ολοκληρώθηκε ομαλά με νικητή τον ΠΑΟΚ με 24-15.
Η ΟΧΕ καταδικάζει απερίφραστα την κάθε μορφής βίας απ’ όπου και αν προέρχεται. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ξένα προς το χάντμπολ στοιχεία προσπάθησαν αμαυρώσουν την γιορτή του Κπέλλου. Ούτε αυτή την φορά τα κατάφεραν. Το χάντμπολ σε πείσμα όλων αυτών θα συνεχίζει να αγωνίζεται ειδικά στο Σπίτι του, το «Σπίτι του Χάντμπολ».
Είναι απορίας άξιο πως σε μία αθλητική εγκατάσταση που χρησιμοποιούν πολλά Σωματεία της Θεσσαλονίκης σε διάφορα αθλήματα και χωρίς την παρουσία ή την αντιπαλότητα -μεταξύ των φιλάθλων που βρισκόντουσαν μέσα στο κλειστό- εισέβαλαν βίαια άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό και δει με το χάντμπολ.
Επιπλέον η ΟΧΕ από την αρχή της περασμένης εβδομάδας απέστειλε έγγραφα προς το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και την Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, όπου ζητούσε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα τάξης και ασφάλειας για την ομαλή διεξαγωγή του φάιναλ φορ.
Μάλιστα μετά από συνεννόηση με την Αστυνομία τροποποίησε το πρόγραμμα και όρισε τον 2ο ημιτελικό ΠΑΟΚ-Αμύντας στις 14:30 αντί τις 16:30 (αντέστρεψε δηλαδή τους ημιτελικούς και το Νέα Ιωνία- Αναγέννηση Άρτας ορίστηκε ως 2ος ημιτελικός)».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: eurokinissi/actionimages

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος