“Χρυσή” ισοπαλία για τον ΠΑΟΚ 1-1 με την Ντόρτμουντ

«Χρυσό» βαθμό πήρε ο ΠΑΟΚ από την Ντόρτμουντ στη Τούμπα στη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Ένας βαθμός που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος στη μάχη που δίνει ο δικέφαλος για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Και αν δεν ήταν μια άτυχη στιγμή στο 72’ όπου ο Όλσεν μπερδεύτηκε στο σουτ του Κάστρο ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη που κρατούσε μέχρι εκείνο το λεπτό από το τέρμα του Μακ στο 34’.

Δυνατά μπήκε η Ντόρτμουντ στο παιχνίδι και από το ξεκίνημα του ματς επέβαλλε τον ρυθμό της ενώ προσπαθούσε να βρει τρόπο να ανοίξει το σκορ. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Χόφμαν σούταρε από την περιοχή μόλις πάνω από τα γκολπόστ του Ολσεν, ενώ στο 12’  η κεφαλιά του Μπέντερ έφυγε άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής. Η Ντόρτμουντ συνέχιζε να πιέζει και ο ΠΑΟΚ βρίσκονταν σε θέση άμυνας και περίμενε να χτυπήσει στην αντεπίθεση όπερ και εγένετο. Κόντρα στη ροή του ματς στο 34’ ο Μακ μπήκε στη περιοχή και κεραυνοβόλησε τον Βάϊντενφέλερ για να ανοίξει το σκορ 1-0 με την Τούμπα να παίρνει «φωτιά». Στο 36’ ο Μπερμπάτοφ βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ έφυγε λίγο έξω από το δοκάρι. Ο ΠΑΟΚ μετά το γκολ ανέβασε στροφές και ισορρόπησε το ματς ενώ η Ντόρτμουντ έδειχνε να πελαγοδρομεί και να μην μπορεί να επιβάλλει τον ρυθμό της.

Στο δεύτερο μέρος πάλι οι Γερμανοί πήραν τον έλεγχο του αγώνα και πίεζαν τους γηπεδούχους ψάχνοντας την ισοφάριση. Ωστόσο στο 59’ ο Μπερμπάτοφ έγινε κάτοχος της μπάλας και από μακρινή απόσταση προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Βαϊντενφέλερ αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα γκολπόστ.

Στο 71’, ο Όλσεν απομάκρυνε με γροθιές το φάουλ του Ρόις, αλλά στο επόμενο λεπτό (72’) ο Κάστρο με μακρινό σουτ έστειλε τη μπάλα προς το τέρμα, ο Όλσεν ξεγελάστηκε από την τροχιά της και την μάζεψε από τα δίχτυα του (1-1). Οι Γερμανοί συνέχισαν να πιέζουν με τον ΠΑΟΚ να αμύνεται μαζικά και να ψάχνει τις αντεπιθέσεις για να χτυπήσει και πάλι, όπως στο 80’ με τον Ζάιρο που προσπάθησε να περάσει τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Βαϊντενφέλερ από πλάγια θέση, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Ο Όλσεν έκανε σπουδαία απόκρουση στο 86’, ενώ στο 88’ η βολίδα του Παρκ πέρασε δίπλα από το δοκάρι, άουτ.

Διαιτητής: Αντονυ Τέϊλορ (Αγγλία)

Κίτρινες κάρτες: Μακ, Τζαβέλλας, Βάϊγκλ, Μικιταριάν

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης, Ροντρίγκες, Τζιόλης, Κάτσε (85′ Χαρίσης), Σάμπο, Μακ (73΄ Ζάϊρο), Μπερμπάτοφ (89΄Πέλκας)

Ντόρτμουντ: Βάιντενφέλερ, Παρκ, Σούμποτιτς, Πίστσεκ, Βάιγκλ (65΄Σμέτζερ), Μπέντερ, Χόφμαν, Γιανουνζάι (84΄ Λάϊτνερ), Μικιταριάν (65′ Ράμος), Ρόις και Κάστρο.

Κράσνονταρ-Καμπάλα 2-1

Στη δεύτερη θέση του ομίλου βρίσκεται η Κράσνονταρ που επικράτησε στην έδρα της της Καμπάλα με 2-1. Οι Ρώσοι άνοιξαν το σκορ στο 8’ με τον Βάντερσον (σκορ ημιχρόνου) η Καμπάλα ισοφάρισε με τον Ντοντό στο 51’ και ο Σμόλοφ στο 84’ έδωσε τη νίκη στην Κράσνονταρ με 2-1.

Βαθμολογία         Ν Ι Η   Τερμ.  Β.

Ντόρτμουντ         1 1 0    3-2   4

FC Κράσνονταρ      1 0 1    3-3   3

ΠΑΟΚ               0 2 0    1-1   2

Καμπάλα            0 1 1    1-2   1

Επόμενη αγωνιστική (3η – Πέμπτη 22 Οκτωβρίου)

ΠΑΟΚ-FC Κράσνονταρ

Καμπάλα-Ντόρτμουντ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: eurokinissi/actionimages (ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Δημήτρης Γιαχανατζής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος