Δεσμευτική για 3 χρόνια με ρήτρες η συμφωνία των «12» – Λαπόρτα: «Η πρόταση εξακολουθεί να ισχύει»

Tρία χρόνια ήταν, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα “Daily Mail”, η δεσμευτική συμφωνία μεταξύ των 12 ιδρυτικών μελών της ευρωπαϊκής Super League, όπως προέβλεπε μια ρήτρα που καθορίστηκε σε ένα συμβόλαιο με συνολική διάρκεια 23 σεζόν.
Θεωρητικά κανένας από αυτούς δεν θα μπορούσε να «σπάσει» τη συμφωνία κατά τα πρώτα τρία έτη αυτής της χρονικής περιόδου.
Το ερώτημα είναι εάν, μετά την κατάρρευση του πρότζεκτ, η προαναφερθείσα ρήτρα θα επιτρέψει στους συλλόγους που δεν το έχουν εγκαταλείψει, να λάβουν αποζημίωση από εκείνους που αποχώρησαν επίσημα.
Αυτό, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι κάτι που μελετούν οι δικηγόροι.
Όπως αναφέρεται, καθένας από τους 12 ιδρυτικούς συλλόγους αγόρασε μετοχές αξίας 9,2 εκατομμυρίων ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, σε συνέντευξή του στο
“El Larguero” της Cader Ser, όπου εγγυήθηκε πως το πρότζεκτ θα συνεχιστεί, εξήγησε πως η συμμετοχή στη Super League ήταν δεσμευτική για τις ομάδες και ότι θα έπρεπε να πληρώσουν σχετικές ρήτρες για να φύγουν.

Ο Λαπόρτα έσπασε τη σιωπή του για την ESL και δήλωσε ότι η πρόταση εξακολουθεί να υπάρχει

O πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Zοάν Λαπόρτα, έσπασε τη σιωπή του σχετικά με τη θέση του συλλόγου στην ευρωπαϊκή Super League, ένα πρότζεκτ, το οποίο εξακολουθεί να υποστηρίζει.
«Έχουμε μια συνετή θέση. Είναι αναγκαιότητα, αλλά η τελευταία λέξη θα ανήκε στα μέλη μας. Οι μεγάλοι σύλλογοι συνεισφέρουν πολλούς πόρους και πρέπει να πούμε τα δικά μας “θέλω” σχετικά με την οικονομική διανομή» τόνισε ο Λαπόρτα με δηλώσεις του στο TV3, στο Real Club Tenis Barcelona, πριν συνεχίσει να υπερασπίζεται την ανάγκη για το Super League:
«Πρέπει να είναι μία ελκυστική διοργάνωση, βασισμένη στις αθλητικές αξίες. Είμαστε υπέρμαχοι των εθνικών πρωταθλημάτων και είμαστε ανοιχτοί σε έναν ανοιχτό διάλογο με την UEFA. Χρειαζόμαστε περισσότερους πόρους για να το κάνουμε αυτό ένα υπέροχο σόου. Νομίζω ότι θα υπάρξει κατανόηση» πρόσθεσε.
Ο Λαπόρτα επεσήμανε ότι «υπήρξε πίεση σε ορισμένους συλλόγους, αλλά η πρόταση εξακολουθεί να υπάρχει. Κάνουμε πολύ σημαντικές επενδύσεις, οι μισθοί είναι πολύ υψηλοί και όλα αυτά τα ζητήματα πρέπει να ληφθούν υπόψη, λαμβάνοντας υπόψη τα αθλητικά πλεονεκτήματα».
Η Μπαρτσελόνα είναι πολύ ξεκάθαρη ότι την τελική απόφαση θα είχαν τα μέλη της στην τακτική γενική συνέλευση στα τέλη Μαΐου.
Ο Λαπόρτα δεν είχε μιλήσει από τότε που η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την συμμετοχή της στη νέα διοργάνωση.

ΠΗΓΗ: SPORTS.ERT.GR

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος