Διορία μέχρι τις 15 Απριλίου αλλιώς… Grexit

Μέχρι τις 15 Απριλίου πρέπει να ξαναρχίσει το κύπελλο, διαφορετικά η Ελλάδα θα υποστεί ποδοσφαιρικό Grexit. Αυτή είναι η διορία που έδωσε η FIFA μέσω της σχετικής επιστολής που έστειλε και βρίσκεται τόσο στην ΕΠΟ όσο και στα γραφεία του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Η Παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία θέτει ξεκάθαρα πως αν δεν επαναρχίσει η διοργάνωση, η οποία έχει σταματήσει με απόφαση του υφυπουργού Σταύρου Κοντονή, τότε το ελληνικό ποδόσφαιρο θα υποστεί τις γνωστές συνέπειες αποκλεισμού από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις (grexit).

Η «λύση» αποκλείεται πλέον να δοθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου έχει προσφύγει η ΕΠΟ, αφού η εκδίκαση αναβλήθηκε πάλι λόγω της απεργίας των δικηγόρων (οι δικηγόροι της ΕΠΟ δεν εξασφάλισαν άδεια από τον δικηγορικό σύλλογο), για τις 19 Απριλίου, δηλαδή αργότερα από την ημερομηνία «ορόσημο».

Η FIFA ζητά από Ομοσπονδία και Υπουργείο την άμεση επανέναρξη της διοργάνωσης, που ως γνωστόν ματαιώθηκε με απόφαση του Σταύρου Κοντονή, μετά τη διακοπή του ημιτελικού της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό.

Αυτό είναι το πρώτο και πιο επείγον από τα τρία θέματα που θίγει το περιεχόμενο της επιστολής, στην οποία διευκρινίζεται ότι οποιαδήποτε απόφαση και αν λάβει το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο έχει προσφύγει η ΕΠΟ ζητώντας την ακύρωση της απόφασης, δεν θα ληφθεί υπόψιν επειδή δεν αφορά τη FIFA.

Τέλος, η ανώτατη ποδοσφαιρική αρχή του πλανήτη ζητά τη σύσταση ομάδας διαπραγμάτευσης προκειμένου να αναθεωρηθεί το πλαίσιο τόσο για τους νόμους Φούρα (1999) και Κοντονή (4326 του 2015), ενώ νύξη γίνεται και σε διατάξεις του νόμου για τη φαρμακοδιέγερση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημήτρης Γιαχανατζής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος