Έχασε ο Ολυμπιακός (1-0) αλλά ελπίζει για πρόκριση

Μπορεί να ηττήθηκε στις Βρυξέλλες από την Άντερλεχτ με 1-0 ο Ολυμπιακός στο πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την φάση των «32» του Europa League, ωστόσο η ομάδα του Μάρκο Σίλβα ελπίζει ότι μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση στη ρεβάνς του «Καραϊσκάκη» (25/2) και να προκριθεί στους «16» της διοργάνωσης.

Το μοναδικό τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση στο «Κονστάντ Βάντεν Στοκ» πέτυχε ο Κάρα στο 68’.

Δυνατά μπήκε η Άντερλεχτ στο ματς και στο 6’ είχε τη πρώτη καλή στιγμή με τον Τζούρισιτς που σούταρε αλλά ο Ρομπέρτο έδιωξε. Στο επόμενο λεπτό ο Ολυμπιακός απάντησε με το σουτ του Ιντέγε που πέρασε μόλις έξω, ενώ στο 9’ οι «ερυθρόλευκοι» φλέρταραν με το γκολ αλλά το πλασέ του Ιντέγε σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι. Οι Βέλγοι αντέδρασαν αλλά τόσο στο 17’ όσο και στο 23’ ο Ρομπέρτο ήταν σε ετοιμότητα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και έψαξε το γκολ χάνοντας μέχρι το 65’ τρεις καλές ευκαιρίες. Στο 47’ Ο Μιλιβόγεβιτς σούταρε άουτ, στο 55’ το φάουλ του Ντουρμάζ απέκρουσε δύσκολα ο Προντό, ενώ στο 64’ ο κίπερ της Άντερλεχτ πρόλαβε και απομάκρυνε προ του Ιντέγε. Στο 68’ από λάθος λεξοδο του Ρομπέρτο ο Κάρα με γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Ένα γκολ που χρειάστηκαν κάποια λεπτά μέχρι να μετρήσει και αφού προηγήθηκε διαβούλευση του διαιτητή με τον επόπτη που είχε αρχικά χρεώσει οφσάιντ. Στο υπόλοιπο διάστημα δεν έγινε κάτι αξιόλογο και ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα που όμως του δίνει ελπίδες για ανατροπή στο «Καραϊσκάκη».

Κίτρινες κάρτες: Ντεφούρ, Ντεσάχτ – Σαλίνο, Ζντιέλαρ, Ντα Κόστα, Σεμπά, Μαζουακού

Διαιτητής: Μπέμπεκ (Κροατία)

Άντερλεχτ (Χάσι): Προτό, Ναγιάρ, Κάρα, Ντεσάχτ, Μπίτνερ (89` Νόιτινγκ), Ντεφούρ, Μπατζί, Τζούρισιτς (74` Τίλεμανς), Ατσεαμπόνκγ, Πρατ, Οκάκα.

Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Μαζουακού, Μποτία, Ντα Κόστα, Σαλίνο, Ζντιέλαρ (69` Κασάμι), Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Σεμπά (81` Πουλίδο), Ντουρμάζ (84` Τσόρι), Ιντέγε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: eurokinissi/actionimages

Δημήτρης Γιαχανατζής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος