Έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια του ο Ολυμπιακός στο Βερολίνο

Ισόπαλος με 11-11 αναδείχθηκε στο Βερολίνο με την Σπαντάου ο Ολυμπιακός για την 2η αγωνιστική του Champions League στο πόλο.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας προηγήθηκαν 11-6 λίγο πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου, αλλά στη συνέχεια δέχθηκαν πέντε αναπάντητα γκολ και έχασαν δύο βαθμούς που μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμοι, στη μάχη για πρόκριση στο final-6 της Βουδαπέστης. Αυτή ήταν η δεύτερη ισοπαλία των «ερυθρόλευκων» στη διοργάνωση (αμφότερες εκτός έδρας), ενώ ο επόμενος αγώνας τους είναι στις 28 Νοεμβρίου στον Πειραιά με την πανίσχυρη Πριμόριε Ριέκα.

Τα οκτάλεπτα: 1-6, 3-1, 3-4, 4-0

Το ματς στη γερμανική πρωτεύουσα ξεκίνησε ιδανικά για τον Ολυμπιακό, ο οποίος προηγήθηκε 5-0 μετά από εξίμισι λεπτά αγώνα και 6-1 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την προσωρινή χαλάρωση των παικτών του Θοδωρή Βλάχου και μείωσαν σε 7-4 στο ημίχρονο, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» επανέφεραν τη διαφορά στα πέντε γκολ (11-6, 25΄΄ πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου) και όλα έδειχναν να έχουν κριθεί. Πλην όμως, το επιθετικό κρεσέντο των Ματέο Τσουκ και Μεχντί Μαρζουκί, σε συνδυασμό με τις έξι ποινές που χρεώθηκαν οι «ερυθρόλευκοι» στο τελευταίο οκτάλεπτο, άλλαξαν τη ροή του παιχνιδιού. Η γερμανική ομάδα αναθάρρησε με συνεχόμενα γκολ στον παίκτη παραπάνω, ο Ολυμπιακός δεν βρήκε απαντήσεις ούτε στην άμυνα ούτε στην επίθεση και η αντεπίθεση ολοκληρώθηκε 2΄26΄΄ πριν τη λήξη, με τον Μαρζουκί να ισοφαρίζει σε 11-11. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου είχε στη συνέχεια μία ευκαιρία στον παραπάνω, που πέρασε αναξιοποίητη, ενώ και το τελευταίο σουτ του Φουντούλη δεν βρήκε στόχο.
Να σημειωθεί ότι εκτός 13άδας έμεινε τελικά ο Αλέξανδρος Γούνας, καθώς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

ΣΠΑΝΤΑΟΥ (Πέταρ Κοβάσεβιτς): Μπάκσα, Σονταντιέ 1, Σλάνστετ, Τσουκ 4, Πρόις, Γιούνγκλινγκ, Μαρζουκί 5, Μίερς 1, Σταμ, Κούπερς, Ρέστοβιτς, Χάμπι, Χένε

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Δελακάς 1, Γεννηδουνιάς 1, Φουντούλης 1, Σμιθ, Ποντικέας 1, Ντόσκας 2, Μουρίκης 1, Κολόμβος 2, Μάλιαρακ, Βλαχόπουλος 1, Γαλανόπουλος

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος