Έφτασε τους 36.000 πόντους ο ΛεΜπρόν – Στα 3.000+ τρίποντα ο Στεφ Κάρι

Βραδιά… ρεκόρ ήταν αυτή της 28ης Δεκεμβρίου στο NBA με τους σούπερ σταρ των Λέικερς και Ουόριορς αντίστοιχα να γράφουν ιστορία.

Από τη μια, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έγινε ο 3ος παίκτης στην ιστορία του πρωταθλήματος με 36.000+ πόντους. Ο «βασιλιάς» πέτυχε 32 κόντρα στους Ρόκετς δύο μέρες πριν τα 37α γενέθλιά του. Πλέον κοιτάζει μόνο προς τα πάνω αφού υπολείπεται 927 πόντων του Καρλ Μαλόουν για τη 2η θέση των σκόρερ όλων των εποχών. Με βάση το γεγονός ότι απομένουν 47 αγώνες στην φετινή regular season θα χρειαστεί σχεδόν 20 πόντους μέσο όρο για να ξεπεράσει τον θρυλικό πάουερ φόργουορντ. Μέχρι στιγμής πάντως φέτος, ο ΛεΜπρόν πετυχαίνει 27.6 πόντους ανά ματς και αν συνεχίσει έτσι, θα χρειαστεί μόνο 35 αναμετρήσεις για να φτάσει τον Μαλόουν. Στη συνέχεια, θα έχει μείνει μόνο ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ στη λίστα για να ξεπεράσει. Ο ζωντανός θρύλος των Λέικερς βρίσκεται αυτή τη στιγμή 2.386 πόντους μπροστά από τον «βασιλιά».

Από την άλλη, ο Στεφ Κάρι έγινε ο 1ος παίκτης στην ιστορία του πρωταθλήματος με 3.000+ εύστοχα τρίποντα. Ο 33χρονος «έσπασε» ακόμα ένα φράγμα και πλέον κοιτάζει μόνο μπροστά, με στόχο να κάνει το ρεκόρ του… άπιαστο. Πάντως, με τον ρυθμό που… ευστοχεί πίσω από τα 7.25μ. δεν αποκλείεται να τον δούμε να ξεπερνάει ακόμη και τα 4.000 τρίποντα τα επόμενα χρόνια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος