Ενα διαιτητικό λάθος στέρησε μετάλλιο στον Ντανατσίδη

Μετά το 2008 όταν και τότε ένα διαιτητικό λάθος στέρησε από τον Ηλιάδη το χρυσό μετάλλιο, έτσι και τώρα από ένα …”φαλτσοσφύριγμα” ο τζουντόκα Αλέξης Ντανατσίδης έμεινε εκτός επτάδας του παγκοσμίου πρωταθλήματος που φιλοξενείται στην Αστάνα και ως εκ τούτου και περισσότερους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για να εξασφαλίσει το Ολυμπιακό «εισιτήριο» για το Ρίο 2016.

Πιο συγκεκριμένα ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου, εξαιτίας μιας απαράδεκτης διαιτητικής απόφασης ένα δευτερόλεπτο πριν την ολοκλήρωση του αγώνα με τον Γάλλα Πιετρί, έχασε την ευκαιρία να περάσει στον τελικό του τέταρτου προκριματικού γκρουπ και να εξασφαλίσει την παρουσία του στην επτάδα της κατηγορίας των -81 κιλών στη διοργάνωση του Καζακστάν.

Ο Ντανατσίδης, ο οποίος πριν την αγώνα με τον Πιετρί είχε δύο σερί νίκες απέναντι στον Φινλανδό Βίρτα και στον Τεγένοφ από το Τουρκμενιστάν, χρεώθηκε με τέταρτη παρατήρηση μόλις ένα δευτερόλεπτο πριν την ολοκλήρωση του κρίσιμου αγώνα με τον Γάλλο κι ενώ είχε ήδη στην κατοχή του ένα Yuko που του έδινε και τη νίκη-πρόκριση για την επτάδα. Έξαλλος ο εθνικός προπονητής Νίκος Ηλιάδης διαμαρτυρήθηκε στην επιτροπή διαιτησίας, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν άλλαξε. Ο Γάλλος τζουντόκα, προφανώς αντιλαμβανόμενος το μέγεθος της αδικίας προσπάθησε να παρηγορήσει τον Ντανατσίδη, ο οποίος αποχώρησε από το τατάμι στεναχωρημένος και ενοχλημένος που ένας διαιτητής του στέρησε το όνειρο της πρόκρισης τόσο στα μετάλλια του παγκοσμίου πρωταθλήματος όσο και για το Ρίο.

*Ο Ρομάν Μουστόπουλος που αγωνίστηκε επίσης στα -81 κιλά, αποκλείστηκε πρόωρα μετά την ήττα στις παρατηρήσεις από τον Βραζιλιάνο Λεάντρο Γκιγιέρο. Στα -63 κιλά των γυναικών, η Ελισάβετ Τελτσίδου σημείωσε μία νίκη σε δύο αγώνες και επίσης αποκλείστηκε πρόωρα από τη συνέχεια της κατηγορίας. Η τζουντόκα του ΕΟΣ Αχαρνών νίκησε με Ippon την Μία Χέρμανσον από την Σουηδία, όμως στη συνέχεια ηττήθηκε στις παρατηρήσεις από την Ολλανδή Ανίκα Φαν Έμντεν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος