Ένα βαθμό μακριά από τη πρόκριση στα ημιτελικά έμεινε η Κορακάκη

Για ένα βαθμό δεν μπόρεσε να προκριθεί στα ημιτελικά του πιστολιού 25 μέτρων η Άννα Κορακάκη στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μπακού.

Η 19χρονη αθλήτρια, έμεινε στη 10η θέση με 577/600 συνολικά μετά και το σκέλος των γρήγορων βολών.

Στον ημιτελικό πέρασαν οι πρώτες οκτώ κοπέλες, εκ των οποίων η 7η Ελβετίδα Ντάιχελμ και η 8η Γερμανίδα Ντορζούρεν πέρασαν με 578/600 ! Η Ελβετίδα, μάλιστα, η οποία μπήκε στα ημιτελικά μόλις με ένα βαθμό πάνω από την Κορακάκη, έφτασε και στον τελικό και πήρε το χρυσό μετάλλιο !

Η Κορακάκη, δεν πήγε καλά στο προτελευταίο πεντάρι (πέντε βολές) όπου συγκέντρωσε 45 πόντους, με άριστα το 50 και εκεί χάθηκε η πρόκριση.

«Ήταν τραγικό αυτό το σετ, αν το είχα κάνει απλά υποφερτό θα είχα περάσει» τόνισε η Άννα Κορακάκη και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Είναι αλήθεια ότι σε αυτούς τους αγώνες δεν είχα την πνευματική διαύγεια που θα ήθελα. Είχαν προηγηθεί μεγάλοι αγώνες με αποκορύφωμα αυτόν που πήρα την πρόκριση για το Ρίο. Αναπόφευκτα λοιπόν εδώ δεν υπήρχε ανάλογη πνευματική συγκέντρωση και το άθλημά μας χρειάζεται βασικά αυτό».

Στον προκριματικό του σκιτ, ο Νίκος Μαυρομμάτης είχε μια ατυχία καθώς χάλασε η σκανδάλη του στο πρώτο σετ των 25 ρίψεων αλλά τελικά μπόρεσε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του και με 73/75 βολές είναι στη 12η θέση, ενώ ο Ευθύμιος Μίτας είναι 15ος με 72/75 βολές.

Οι αθλητές σε αυτή την πρώτη μέρα έριξαν τα τρία πρώτα σετ των 25 βολών και  την Κυριακή θα ολοκληρώσουν τον προκριματικό με τα τελευταία δύο σετ.

 Στις καταδύσεις:

Παρά το καλό τους ξεκίνημα, που τους είχε φέρει αρχικά μέσα στη δωδεκάδα του τελικού από βατήρα 3 μέτρων, οι καταδύτες μας δεν τα κατάφεραν. Ο Νίκος Μόλβαλης τερμάτισε 21ος με 422 βαθμούς και ο Κώστας Κουτσιουμπής 27ος με 371.80 βαθμούς.

Στην τοξοβολία:

Ο Αλέξανδρος Καραγεωργίου αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο («32») του απλού στην τοξοβολία, καθώς μετά από ένα μεγάλο ντέρμπι ηττήθηκε με 137-135 από τον Ισπανό Μιγκέλ Γκαρσία Αλβαρίνο.

Στην ποδηλασία:

Η Βαρβάρα Φασόη, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθειά της, καθώς εγκατέλειψε στον αγώνα της ποδηλασίας δρόμου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

φωτο: Κορακάκη Άννα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος