Ένας Ουίλιαμς δεν έφερε την Άνοιξη για τον Παναθηναϊκό που έχασε 69-67 στο Βελιγράδι

Στο Βελιγράδι σταμάτησε το αήττητο σερί του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, καθώς ο Ερυθρός Αστέρας με αντεπίθεση διαρκείας στο τρίτο δεκάλεπτο κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να πάρει σπουδαία νίκη με 69-67 για την 10η αγωνιστική του Top-16 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Κορυφαίος του Παναθηναϊκού ήταν ο Έλιοτ Ουίλιαμς που προσπάθησε σχεδόν μόνος του να «αφυπνίσει» επιθετικά την ομάδα του, που όμως δεν απέφυγε τα λάθη στα τελευταία κρίσιμα λεπτά της τέταρτης περιόδου.

Ο Αμερικανός φόργουορντ του Παναθηναϊκού σημείωσε τους 14 από τους 17 πόντους του στην τελευταία περίοδο, ισοφαρίζοντας αρχικά σε 55-55 στο 35΄ και μειώνοντας σε 64-63 στη συνέχεια (στα 31΄΄ για τη λήξη), για να αποβληθεί στα 26΄΄ με 5 φάουλ, αφήνοντας τους «πράσινους» χωρίς «εκτελεστή».

Μακριά από τον καλό τους επιθετικά εαυτό οι συμπαίκτες του Ουίλιαμς, με εξαίρεση τον έτερο «διψήφιο» Μίροσλαβ Ραντούλιτσα (11π.). Στο απόλυτο μηδέν έμειναν απόψε οι Φώτσης, Γιάνκοβιτς, Διαμαντίδης (συμπλήρωσε τις 271 ευρωπαϊκές συμμετοχές, ξεπερνώντας τον Αλβέρτη), ενώ ο Καλάθης είχε το «φτωχό» απολογισμό 5 πόντοι με 3 ασίστ. Ο Βινς Χάντερ τελείωσε την αναμέτρηση με 4 πόντους και 2 ριμπάουντ στα 10 λεπτά που αγωνίστηκε στο ντεμπούτο του με την «πράσινη» φανέλα.

Πολλά λάθη (17) αλλά και αστοχία, κυρίως από τα 6.75 (4/22) συνέθεσαν την άσχημη εικόνα του Παναθηναϊκού, απέναντι σε έναν Ερυθρό Αστέρα που είχε σε εξαιρετική βραδιά τους Κίνσεϊ (19π.) και Μίλερ (16π.)

Τα δεκάλεπτα: 10-18, 28-31, 53-42, 69-67

Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς μπήκε δυνατά στον αγώνα και πήρε προβάδισμα ακόμα και οκτώ πόντων στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας βρέθηκαν στο 3΄ στο 4-0, αλλά με προσήλωση στην άμυνα και τους Ραντούλιτσα, Γκιστ να αλλάζουν τις ισορροπίες στην επίθεση έτρεξαν επιμέρους 2-12 και στο 8΄ προηγήθηκαν με 6-12. Ένα τρίποντο του Μίλερ, τομέας που «πόνεσε» τον Παναθηναϊκό στο πρώτο δεκάλεπτο (0/4 τρίποντα), μείωσε σε 9-12, αλλά οι «πράσινοι» με νέο επιμέρους σκορ 1-6 μπήκαν στη δεύτερη περίοδο στο +8 (10-18).

Όμως οι γηπεδούχοι άρχισαν από την επόμενη περίοδο να «ψαλιδίζουν» τη διαφορά. Οι «πράσινοι» συμπλήρωσαν τα 10 λάθη και ο Ερυθρός Αστέρας άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά μέχρι το 28-31 του ημιχρόνου. Μοναδική ακτίδα φωτός στην ομάδα του Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς στη δεύτερη περίοδο οι 4 διαδοχικοί πόντοι του Χάντερ, τη στιγμή που ο Ραντούλιτσα έφτανε τα 3 φάουλ.

«Μπλακ άουτ» έπαθε η ελληνική ομάδα στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου δεν μπορούσε με τίποτα να φρενάρει τον ρυθμό των Σέρβων και βρέθηκαν πίσω στο σκορ ακόμα και με -13 πόντους στις αρχές της τελευταίας περιόδου. Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε σημάδια αμυντικής και επιθετικής απσύνθεσης, συμπλήρωσε τα 15 λάθη, ηττήθηκε κατά κράτος στα ριμπάουντ και είδε τον Ερυθρό Αστέρα να ανακτά το προβάδισμα. Με ρεσιτάλ παραγωγικότητας (25π. στο γ’ δεκ.) και μπροστάρη τον Κίνσεϊ (8π. στο γ. δεκ.) οι Σέρβοι έτρεξαν επιμέρους σκορ 15-4 και στο 25΄ προηγήθηκαν με 43-35, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα προηγήθηκαν για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (51-40) για να μπουν στο τελευταίο δεκάλεπτο στο +11 (53-42).

Με τον Έλιοτ Ουίλιαμς να αφυπνίζεται επιθετικά (σ.σ. σημείωσε 11 πόντους στο επιμέρους σκορ 2-13 του Παναθηναϊκού) οι «πράσινοι» ισοφάρισαν στο στο 35΄ σε 55-55, αλλά Καλάθης, Χάντερ και Γκιστ αστόχησαν διαδοχικά για την ανατροπή. Αντίθετα Κίνσεϊ και Μίλερ έγραψαν το 64-57, για να προσπαθήσουν για ακόμη μία την ανατροπή οι Ραντούλιτσα και Ουίλιαμς (τρίποντο), μειώνοντας 64-63 στα 31΄΄. Ωστόσο, ο Αμερικανός του Παναθηναϊκού υπέπεσε στο 5ο φάουλ του στα 26΄΄ και οι «πράσινοι» έμειναν χωρίς σκόρερ, με τους Σέρβους να γράφουν από τη γραμμή των ελευθέρων βολών το τελικό 69-67.

Το άσχημο για τον Παναθηναϊκό είναι ότι ο Ερυθρός Αστέρας είχε νικήσει και στο ΟΑΚΑ την ελληνική ομάδα και σε περίπτωση ισοβαθμίας υστερεί έναντι των Σέρβων, στην μάχη για την κατάκτηση της 2ης προνομιούχου θέσεως που δίνει το πλεονέκτημα έδρας στα play off.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρίζικ (Ουκρανία), Λοτερμόσερ (Γερμανία), Κόντε (Ισπανία)

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Ντέγιαν Ράντονιτς): Κίνσεϊ 19 (1), Ντάνγκουμπιτς 9 (1), Λάζιτς 2, Μίσιτς 6, Σιμόνοβιτς 2, Γκούντουριτς 2, Γιόβιτς 4, Μίλερ 16 (1), Τσίρμπες 6, Στίματς 3.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς): Χέινς 5 (1), Πάβλοβιτς 7 (1), Γιάνκοβιτς, Φώτσης, Ραντούλιτσα 11 (7 ριμπ.), Φελντέιν 4, Διαμαντίδης, Γκιστ 9 (1), Καλάθης 5 (2/10 σουτ), Κούζμιτς 5, Ουίλιαμς 17 (1), Χάντερ 4.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: eurokinissi/actionimages

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος