Ένταση στη συνάντηση για το γήπεδο της ΑΕΚ – Σκουρλέτης: “Νομίζω ότι τελικά θα τα καταφέρουμε”

Στη σύσταση κοινής ομάδας εργασίας που θα ασχοληθεί με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια κατέληξε η διμερής συνάντηση που ολοκληρώθηκε πριν λίγο στο ΥΠΑΠΕΝ υπό τον υπουργό κ. Σκουρλέτη και έγινε ωστόσο μέσα σε κλίμα έντασης.

Παρόντες ήταν η πλευρά της ΑΕΚ με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Ασλανίδη, τον αντιπρόεδρο της “Δικέφαλος 1924” Δημήτρη Μελισσανίδη και τον δήμο Ν. Φιλαδέλφειας με τον δήμαρχο κ. Βασιλόπουλο. Σε κάποια στιγμή της συνάντησης ανέβηκαν ψηλά οι τόνοι όταν η πλευρά του δήμου πρότεινε να φτιαχτεί το νέο γήπεδο στον χώρο της Renault προκαλώντας όμως την έντονη αντίδραση του κ. Μελισσανίδη που ανταπάντησε: “Εκεί να πας να φτιάξεις το δημαρχείο”!

Ωστόσο στη συνέχεια ηρέμησαν οι τόνοι και όλες οι πλευρές κατέληξαν ώστε να συσταθεί κοινή ομάδα εργασίας από την ΑΕΚ, τον Δήμο και το Υπουργείο με τη συμμετοχή και της Περιφέρειας Αττικής ώστε να προκύψει η απαραίτητη σύγκλιση απόψεων και να προχωρήσει το γήπεδο κανονικά στον χώρο της ΑΕΚ.

Ένταση στη συνάντηση για το γήπεδο της ΑΕΚ – Σκουρλέτης: “Νομίζω ότι τελικά θα τα καταφέρουμε”Αισιοδοξία Σκουρλέτη για το νέο γήπεδο

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν ήταν μια εύκολη συζήτηση αλλά το γεγονός ότι βρέθηκαν και οι δύο πλευρές μαζί με το υπουργείο στο ίδιο τραπέζι, νομίζω ότι βάζει τα πράγματα σε ένα δρόμο», ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης. Όπως έκανε γνωστό, άμεσα πρόκειται να δημιουργηθεί μια κοινή ομάδα εργασίας στελεχωμένη από εκπροσώπους της ΑΕΚ, του Δήμου, του υπουργείου και της Περιφέρειας, προκειμένου να εξετασθούν κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης, η οποία ολοκληρώνεται τον Νοέμβριο, ζητήματα που σχετίζονται με την περιβαλλοντική αδειοδότηση. Ειδικότερα θέματα που έχουν ανακύψει αφορούν ζητήματα σε σχέση με το κυκλοφοριακό, τις θέσεις στάθμευσης και τις γενικότερες περιβαλλοντικές συνέπειες στη λειτουργία της πόλης. «Θεωρώ ότι και οι δύο πλευρές είναι πιο ώριμες και προσπαθούμε να βρούμε μια λύση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Ένταση στη συνάντηση για το γήπεδο της ΑΕΚ – Σκουρλέτης: “Νομίζω ότι τελικά θα τα καταφέρουμε”Μελισσανίδης: “Αν είναι δικό σου το οικόπεδο στη Ρενό να κάνεις εκεί το δημαρχείο”

Η στάση του Δήμαρχου Νέας Φιλάδελφειας, Αρη Βασιλόπουλου, ήταν αναμενόμενη όμως ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν άντεξε. Σήμερα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στη συνάντηση με τον Πάνο Σκουρλέτη, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στον κόμβο της Ρενό ως εναλλακτικό χώρο κατασκευής. Τη στιγμή εκείνη, ο Ντούσκο σηκώθηκε πάνω και φώναξε «δεν ξέρεις τι λες», τόσο έντονα που πετάχτηκε από τη θέση του και ο Πάνος Σκουρλέτης! Αυτός ήταν και ο λόγος που αργότερα ο Μπάγεβιτς ζήτησε συγγνώμη για την ένταση.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δημήτρης Μελισσανίδης που απευθυνόμενος στον Αρη Βασιλόπουλο είπε: «Αποδεικνύεται ότι δεν θελεις το γήπεδο. Ολα αυτά τα κάνεις για καθυστέρηση και για τίποτα άλλο. Εδώ στο δικό μας χωράφι και παλεύουμε τρία χρόνια να βρούμε άκρη, μας λες να πάμε στη Ρενό; Πόσα χρόνια ακόμα δηλαδή μας ζητάς να περιμένουμε; Και τι είναι η Ρενό; Δικό σου είναι το οικόπεδο; Αν είναι δικό σου, να κάνεις το Δημαρχείο στη Ρενό».

Ο Βασιλόπουλος επέμενε στις εναλλακτικές προτάσεις, αλλά εκεί τοποθετήθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και ουσιαστικά «καθάρισε» την υπόθεση τουλάχιστον όσον αφορά το θέμα του κόμβου Ρενό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν οι τόνοι και σε πιο ήρεμο ύφος, να απευθυνθεί ξανά ο Δ.Μελισσανίδης στον Δήμαρχο: «Το μόνο που σου ζητάμε είναι να μας αφήσεις να ξαναχτίσουμε το σπίτι μας στο δικό μας οικόπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και εμείς για την περιοχή θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να ικανοποιήσουμε τους κατοίκους. Το ξέρεις πλέον ότι είμαστε απόλυτα νόμιμοι. Και να σου πω κάτι; Τι πάμε να χτίσουμε στη Νέα Φιλαδέλφεια; Τσιμεντοβιομηχανία πάω να χτίσω για να βγάλω λεφτά; Γήπεδο θα κάνουμε. Γήπεδο που θα είναι κόσμημα για ολόκληρη την περιοχή και θα αναβαθμίσει την πόλη! Δεν έχεις κανένα λόγο να είσαι αντίθετος ούτε να προσπαθείς με κάθε τρόπο να μας καθυστερήσεις. Για να τελειώνουμε, πες μου τι θες για τη Νέα Φιλαδέλφεια και θα στα κάνω εγώ! Πες μου τι θέλεις αλλά σταμάτα να αναζητάς δικαιολογίες και άλλοθι για καθυστέρηση».

Ένταση στη συνάντηση για το γήπεδο της ΑΕΚ – Σκουρλέτης: “Νομίζω ότι τελικά θα τα καταφέρουμε”Ασλανίδης: “Καταλήξαμε σε ένα συναινετικό κλίμα”

«Έγινε μια συζήτηση η οποία κατέληξε σε ένα συναινετικό κλίμα, διαφαινόμενης σύμπνοιας», δήλωσε απ΄ την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Βαγγέλης Ασλανίδης. «Στην αρχή, βέβαια, υπήρξε ένταση γιατί μας προτάθηκε η αλλαγή θέσης του γηπέδου, σε ένα κομμάτι που υπάρχουν σχολεία ή σε χώρο στην περιοχή της Renault», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «εκεί υπήρξε η δική μας κάθετη αντίδραση».


Ένταση στη συνάντηση για το γήπεδο της ΑΕΚ – Σκουρλέτης: “Νομίζω ότι τελικά θα τα καταφέρουμε”Βασιλόπουλος: “Εφόσον δεν θέλει η ΑΕΚ να μεταφερθεί το γήπεδο αλλού, δεν το συζητάμε και εμείς”

Αναδιπλώθηκε ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Άρης Βασιλόπουλος μετά τη συνάντηση στο ΥΠΑΠΕΝ λέγοντας ότι:
«Έγινε μία τριμερής συνάντηση, μετά από πολύ καιρό. Από μόνο του αυτό είναι θετικό, ως ένα πρώτο βήμα», ανέφερε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας ‘Αρης Βασιλόπουλος. Ξεκαθάρισε δε, ότι συμφωνεί με τη χωροθέτηση του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, «την ίδια στιγμή που καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις απ΄ την πλευρά της πόλης για το πώς αυτό το γήπεδο θα ενταχθεί αρμονικά σε αυτή», όπως είπε. Όσον αφορά την αλλαγή χωροθέτησης του γηπέδου, δήλωσε ότι: «εμείς αυτό που λέμε, το λέμε καλοπροαίρετα ώστε το γήπεδο της ΑΕΚ να γίνει και ταυτόχρονα η πόλη να μην υποβαθμιστεί από τις συνέπειες της χρήσης του γηπέδου». Επιπλέον, εξέφρασε την άποψη ότι «θα ήταν ιδανική λύση αν θα μπορούσαμε να μεταφερθεί το γήπεδο κάπου αλλού γιατί θα μειώνονταν οι περιβαλλοντικές συνέπειες», προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «εφόσον δεν το συζητά η πλευρά της ΑΕΚ, δεν το συζητούμε και εμείς».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: eurokinissi/actionimages (ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος