Έστω και δύσκολα 1-0 ο ΠΑΟΚ την Σπάρτακ Τρνάβα

Αποστολή εξετελέσθη….κατά το ήμισυ για τον ΠΑΟΚ που ναι μεν πήρε στην Τούμπα τη νίκη απέναντι στην Σπάρτακ Τρνάβα στον πρώτο αγώνα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, όμως το 1-0 είναι αρκετά εύθραυστο για τη ρεβάνς της άλλης Πέμπτης στην Σλοβακία (6/8).

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Λούκας στο 82΄, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική ομάδα αγωνιζόταν σε όλο σχεδόν τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Βίτορ στο 3ο μόλις λεπτό!

Με πολύ κακούς οιωνούς ξεκίνησε το παιχνίδι στην Τούμπα: Στο 3ο μόλις λεπτό ο Βίτορ δέχθηκε κόκκινη κάρτα από κράτημα της φανέλας πάνω στον Μίκοβιτς, μετά από τραγικό λάθος του παίκτη του ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα ο διαιτητής να τον αποβάλλει με απευθείας κόκκινη κάρτα !

Στο 7΄ο Νορβηγός διαιτητής έκλεισε τα μάτια σε χέρι αμυντικού της Σπαρτάκ εντός περιοχής ενώ στο 9΄ Λούκας βγαίνει στην αντεπίθεση στην περιοχή της Σπάρτακ Τρνάβα, με τον Ισπανό να μη συνεργάζεται με τον επερχομενο Μακ μέσα στη μεγάλη περιοχή των Σλοβάκων και τον ΠΑΟΚ να σπαταλάει μία σημαντική ευκαιρία. Σημαντική ευκαιρία είχε ο ΠΑΟΚ και στο 20′. Ο Κάτσε εκτέλεσε το φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή της Σπάρτακ Τρνάβα και δεξιά, με τον Ρικάρντο Κόστα να παίρνει γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και την μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Καμενάρ.

Στο τέλος του ημιχρόνου το παιχνίδι έκρυβε συγκινήσεις. Στο 44′ σε αντεπίθεση των Σλοβάκων, ο Βόιτους γύρισε την μπάλα στον ολομόναχο Μίκινιτς, ο οποίος μέσα από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ και δεξιά πλάσαρε ψηλά άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Λούκας από μακρινή μπαλιά του Τζαβέλα, με διπλή προσπάθεια απείλησε την εστία του Κάμεναρ που με διπλή παρομοίως επέμβαση διατήρησε την εστία του ανέπαφη.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Τούντορ είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων όμως η πίεση δεν “μεταφραζόταν” σε γκολ, καθώς υπήρχε πρόβλημα στην τελική πάσα αλλά και στα τελειώματα των φάσεων. Στο 60′ ο Λούκας κλέβει ψηλά την μπάλα, βρίσκει με πάσα τον Μακ μέσα στη μεγάλη περιοχή της Σπάρτακ ωστόσο ο Σλοβάκος του “Δικεφάλου” αργεί και χάνει την ευκαιρία να σουτάρει απέναντι από τον Καμενάρ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Κίτσιου βγήκε στην πλάτη των αμυντικών της Σπάρτακ μέσα στη μεγάλη περιοχή των Σλοβάκων, πάσαρε παράλληλα στον Κάτσε, το σουτ του οποίου από το ύψος της μικρής περιοχής πέρασε ολότελα άστοχα ψηλά. Στο 82′ ο Λούκας, που ήταν και πάλι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του από ωραία μπαλιά του Μυστακίδη βρήκε με σουτ μέσα από την περιοχή της Σπάρτακ Τρνάβα και αριστερά νίκησε τον Καμενάρ και έβαλε τον ΠΑΟΚ σε ρόλο οδηγού στο παιχνίδι.
Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει και το 2-0, όμως ο Κίτσιου από κοντά δεν κατάφερε να νικήσει τον Κάμεναρ.

Κίτρινες κάρτες: Λούκας, Τζαβέλλας-Τοθ, Μίκινιτς, Bόϊτους, Σάμπο, Κάμεναρ Νίκολιτς, Γιάνετσκα.

Διαιτητής: Σβέιν Έρικ Εντβάρτσεν.

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Τζαβέλλας, Βίτορ, Ρικάρντο Κόστα, Κίτσιου, Τζιόλης (73΄ Σαββίδης), Κάτσε, Πέλκας, Μακ (78′ Μυστακίδης), Λούκας και Κουλούρης (5′ Σκόνδρας)

Σπάρτακ Τρνάβα: Καμενάρ, Γιάνετσκα, Τότ, Γκρέσακ, Μίκοβιτς (19′ Στάϊνχουμπελ), Κασάδο, Νίκολιτς, Σάμπο, Χαλίλοβιτς, Βόιτους (74′ Χάρμπα), Μίκινιτς.

Τούντορ: “Δεν με καθησυχάζει το ένα γκολ”

Ικανοποιημένος από την αντίδραση των παικτών του στο μεγάλο πρόβλημα της αριθμητικής διαφοράς με τον αντίπαλο του αφού ο ΠΑΟΚ έπαιζε από το 3ο λεπτό με παίκτη λιγότερο, ο τεχνικός του Ιγκόρ Τούντορ στάθηκε στην εικόνα που έδωσαν οι παίκτες του και που όπως είπε τον ικανοποίησε.
Για το αν είναι ικανοποιημένος από την αντίδραση της ομάδας μετά την κόκκινη κάρτα είπε:
«Είναι πολύ σπάνιο να παίζεις σχεδόν 100 λεπτά με τις καθυστερήσεις, με παίκτη λιγότερο. Ηθελα να δω όμως, αυτό που είδα σήμερα, τη σωστή νοοτροπία. Μια νοοτροπία, όπου όλοι μαζί έκαναν άμυνα, αλλά εκτός από αυτό, κατάφεραν να δημιουργήσουν μερικές πολύ καλές ευκαιρίες. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου».
Για τις επιθέσεις από δεξιά:
«Σήμερα ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι για εμάς, μετά από 30 μέρες προπονήσεων και καθημερινά προσπαθούμε να “βιδώσουμε” στο κεφάλι της ομάδας ένα σύστημα με τρεις αμυντικούς. Σήμερα έπρεπε να παίξουμε με τέσσερις. Η ιδέα του παιχνιδιού μας είναι οι παίκτες να κινούνται στο χώρο ανάλογα με το που είναι η μπάλα. Όταν εμείς επιμένουμε ένα μήνα σε αυτό και σήμερα έπρεπε να το αλλάξουμε, νομίζω η ομάδα χρειάστηκε ένα 20λεπτο και με κάποιες διορθώσεις, κάναμε αυτά που θέλουμε».
Για το αν τον καθησυχάζει το ένα γκολ που πέτυχε στο τέλος η ομάδα του:
«Όχι. Δε με καθησυχάζει. Ηταν ένα παιχνίδι το οποίο ομου έδειξε ότι η ομάδα μπορεί να ανταπεξέλθει απέναντι σε μια οργανωμένη ομάδα. Είχαμε την απώλεια του παίκτη, δε θέλω να μιλήσω για το διαιτητή, αλλα με όλα αυτά εναντίον μας, είχαμε περισσότερη κατοχή, περισσότερες ευκαιρίες και νομίζω ότι οι πιθανότητες είναι με το μέρος μας».
Για τον Λούκας που φάνηκε να αποχαιρετάει:
«Εχω ξαναπεί ότι δεν είμαι εγώ αρμόδιος να μιλήσω για αυτό. Αυτό που έχω να πω για εκείνον είναι ότι αν δεν είναι ο σημαντικότερος, είναι ένας από τους σημαντικότερους μας ποδοσφαιριστές».
Για τη νοοτροπία που είπε πριν μία εβδομάδα και για το αν άλλαξε ο Λούκας:
«Ολοι σήμερα θυσιάστηκαν για την ομάδα το έκανε και ο Λούκας. Τα έδωσε όλα, έβαλε τον εαυτό του κάτω από την ομάδα και αξίζουν συγχαρητήρια για αυτό το λόγο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος