Ευρωβουλευτές καταγγέλλουν ότι η μεταγραφή Μπέιλ στη Ρεάλ έγινε με κοινοτικά κονδύλια!

Τρεις ευρωβουλευτές κατήγγειλαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι η μεταγραφή του Γκάρεθ Μπέιλ από την Τότεναμ στην Ρεάλ Μαδρίτης έγινε από τις Βρυξέλλες, με ευρωπαϊκά κονδύλια που προορίζονταν για την διάσωση τραπεζών στην Ισπανία.

Η πιο πολυσυζητημένη μεταγραφή των τελευταίων ετών στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, απειλεί να τινάξει στον αέρα το ισπανικό ποδόσφαιρο και την Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς σύμφωνα με το Rac1 μια ομάδα ευρωβουλευτών κατήγγειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι η μετακίνηση του Ουαλού επιθετικού, έγινε με χρήματα που είχαν δοθεί από τις Βρυξέλες στην Ισπανία για την διάσωση τραπεζών.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα Football Leaks η μεταγραφή του Μπέιλ από την Τότεναμ στη Ρεάλ Μαδρίτης το 2013 κόστισε περισσότερο από 100 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία η Ρεάλ πλήρωσε για την μεταγραφή του Μπέϊλ με ευρωπαϊκά κονδύλια, τα οποία είχαν έμμεσα επιβάρυνση για τους Ισπανούς φορολογούμενους.

Οι τρεις βουλευτές, που έχουν κάνει την σχετική καταγγελία , ζητώντας η υπόθεση να διερευνηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια παράνομη κρατική ενίσχυση είναι ο Ντανιέλ Ντάλτον από το βρετανικό Συντηρητικό Κόμμα, η Φλαμανδή εθνικίστρια και αντιπρόεδρος της οικονομικής επιτροπής του Κοινοβουλίου, Σάντερ Λουνς και ο Καταλανός Ραμόν Τρεμόσα. Μάλιστα ο πρώην Ολλανδός ευρωβουλευτής Ντερκ Γιαν Επινκ, είχε ήδη παρατηρήσει την σχέση της Bankia με την Ρεάλ, όταν το 2012 ο ίδιος ζήτησε να διερευνηθεί η μεταγραφή. «Είχα μια αίσθηση ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την μεταγραφή Μπέιλ. Ήξερα ότι Bankia ήταν η τράπεζα αναφοράς της Ρεάλ Μαδρίτης, που θα μπορούσε να σημαίνει ότι τα χρήματα που έστειλε η Ευρώπη να σώσει την τράπεζα, να είχαν χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει η Ρεάλ κια να αποκτήσει τον Ουαλό» είπε στο Radio της Βαρκελώνης στα τέλη Ιανουαρίου.

Οι ευρωβουλευτές υπενθυμίζουν ότι το 2010 η Banco Santander χρησιμοποιήθηκε για τις μεταγραφές Κακά και Κριστιάνο Ρονάλντο ως ενέχυρο για την άντληση ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος