Φερέιρα: «Πήρα την πρώτη μου σανίδα μεταχειρισμένη, δίνοντας ως αντάλλαγμα ένα ψάρι»

Ο πρώτος «χρυσός» Ολυμπιονίκης στην ιστορία των Αγώνων στο σέρφινγκ, ο Βραζιλιάνος Ιταλο Φερέιρα, μίλησε αμέσως μετά την απονομή των μεταλλίων, για την πορεία του τα τελευταία χρόνια έως την κορυφή του βάθρου.

«Μια ημέρα ένας ξάδερφος μου δάνεισε τη σανίδα του. Από εκείνη τη στιγμή απέκτησα το πάθος για το σέρφινγκ. Ο πατέρας μου αρνιόταν για καιρό να μου αγοράσει τη δικιά μου σανίδα. Τελικά μου πήρε μια μεταχειρισμένη, δίνοντας ως αντάλλαγμα ένα ψάρι!», τόνισε ο Βραζιλιάνος σέρφερ και συμπλήρωσε:

«Όταν είδε πόσο καλός είμαι, μου αγόρασε μετά από μήνες μια καινούργια και από εκείνη την ημέρα αφοσιώθηκα πλήρως στο αγαπημένο μου άθλημα. Από τότε ξεκίνησε η πορεία μου προς τους Ολυμπιακούς και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου».

Η «βραζιλιάνικη καταιγίδα», όπως τον αποκαλούν στην χώρα του, «κουβαλάει» μία απίθανη ιστορία που εξελίχθηκε πριν από δύο χρόνια και η οποία θα είχε άμεσο αντίκτυπο στον πλέον τίτλο που έχει ως «χρυσός» Ολυμπιονίκης, αν εκείνος δεν ήταν τόσο αποφασισμένος και αφοσιωμένος σε αυτό που κάνει.

Πιο συγκεκριμένα, το Σεπτέμβριο του 2019, ο Φερέρια βρίσκονταν στη Νέα Υόρκη εν αναμονή του ταξιδιού του στην Ιαπωνία για το προ-Ολυμπιακό τουρνουά πρόκρισης. Δύο ημέρες πριν το ταξίδι του όμως έγινε διάρρηξη στο αυτοκίνητο του, με τους κλέφτες να παίρνουν το διαβατήριο του αλλά και τη βίζα του για το ταξίδι στην Ιαπωνία.

Μετά από έναν αγώνα δρόμου κατάφερε να εξασφαλίσει νέα ταξιδιωτικά έγγραφα και με μία ημέρα αργοπορία, μπήκε στο αεροπλάνο για το Τόκιο, όμως ο τυφώνας που χτύπησε τη Νέα Υόρκη προκάλεσε 18ωρη καθυστέρηση στην πτήση του.

Όταν τελικά προσγειώθηκε στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, ο αγώνας είχε ξεκινήσει και παρόλο που η απόσταση της παραλίας από το αεροδρόμιο είναι μόλις 10 λεπτά, ο Βραζιλιάνος έδινε μια απίστευτη μάχη με το χρόνο.

Όταν τελικά έφτασε στον προορισμό του, η πρόκριση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες έμοιαζε με… mission impossible, καθώς είχε αφήσει τις αποσκευές του στο αεροδρόμιο και ξεκίνησε την προσπάθεια του με την ίδια τζιν βερμούδα που φορούσε στο ταξίδι και δανεική σανίδα από τον συμπατριώτη του Φελίπε Τολέντο.

Έχοντας 9 λεπτά για να καλύψει μια διαφορά 12 πόντων από τον τελευταίο αθλητή που ήταν σε θέση πρόκρισης, ο Φερέιρα πραγματοποίησε μία συγκλονιστική εμφάνιση που άφησε άφωνο όλο τον κόσμο (και ονομάστηκε η «θαυματουργή προσπάθεια») και όχι μόνο πήρε την πρόκριση για τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία, αφού ο Ιτάλο πέρασε κυριολεκτικά από χίλια κύματα, ώστε να είναι σήμερα στο Τόκιο και να δει στο στήθος του, το φτιαγμένο από χαλκό και ψευδάργυρο μετάλλιο των 8,5 εκατοστών.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΜΠΡΟΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος