Φίλιππος Βέροιας εναντίον ΑΣΕ Δούκα στον τελικό του Κυπέλλου χάντμπολ

Για 9η φορά στην ιστορία του ο Φίλιππος Βέροιας θα αγωνιστεί τον τελικό του Κυπέλλου χάντμπολ ανδρών, καθώς στον ημιτελικό του φάιναλ φορ που διεξάγεται στο Λουτράκι, νίκησε 25-20 τον ΙΕΚ Ξυνή.

Αντίπαλος στον τελικό της Κυριακής θα είναι ο ΑΣΕ Δούκα, που νωρίτερα στον άλλο ημιτελικό νίκησε 29-27 στα πέναλτι τον Διομήδη Άργους και θα είναι η πρώτη φορά στα 33 χρόνια του θεσμού, που αυτές οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες σε τελικό Κυπέλλου, αν και έχουν παίξει και οι δύο σε 16 τελικούς. Αν κατακτήσει το τρόπαιο ο Φίλιππος, τότε θα φτάσει τα 6 και θα γίνει ο πολυνίκης του θεσμού.

ΑΣΕ Δούκας – Διομήδης Άργους 29-27 πεν. (20-20, 23-23, 26-26)

Ο ΑΣΕ Δούκα ήταν ο πρώτος από τους δύο φιναλίστ του Κυπέλλου ανδρών στο χάντμπολ, καθώς σε έναν συγκλονιστικό ημιτελικό του φάιναλ φορ που διεξάγεται στο Λουτράκι και μετά από δύο παρατάσεις, νίκησε στη διαδικασία των πέναλτι 29-27 τον Διομήδη Άργους. Είναι η ένατη φορά στην ιστορία του που ο ΑΣΕ Δούκα προκρίνεται στον τελικό. Ένατος τελικός θα είναι και για τον πολυνίκη του θεσμού προπονητή, τον Γιώργο Κρανάκη, ο οποίος έχει 100% επιτυχία, αφού σε όλες τις προηγούμενες φορές (με Πανελλήνιο 3, Δούκα 2, Αθηναϊκό 2 και Ορμή 1) έχει κατακτήσει το τρόπαιο.
Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε 20-20, η πρώτη παράταση 23-23 και η δεύτερη παράταση 26-26. Έτσι η αναμέτρηση οδηγήθηκε σε πέναλτι, όπου επικράτησε 29-27 ο ΑΣΕ Δούκα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: eurokinissi/actionimages

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος